Kábel-festés és átlátszó-beton

Az elmúlt hét fantasztikus volt. Lehet végre a jó kis meleg, lehet a kiváló tervezés és végrehajtás okozta “sokk” miatt, de egy pillanatra meg kellett állnom.

Csütörtökön történt, a kora reggeli órákban hogy rácsodálkoztam: milyen szépek is a kábelek! Ahogy ott egymás mellett szépen rendezetten “futnak”, mindegyik a maga funkciójában.

És aztán az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ezt hamarosan el fogják ám tüntetni. És gyakorlatilag az egész hetes megfeszített munkának semmi látszata nem lesz. Na jó persze-persze, lesz áram mindenhol, meg minden …

… de hát akkor is. A munka legnehezebb része pont nem fog látszani! Ezért ott hirtelen-gyorsan kitaláltam a kábel-festés művészetét és az átlátszó-beton fogalmát.

Mert hát nem lenne szép, ha látnád a színes kábeleket a falban? És ha esetleg még a használat mértékétől függően mondjuk színesben fluoreszkálna is?

Mondom én, fantasztikus hét volt…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.