Kábel-festés és átlátszó-beton

Az elmúlt hét fantasztikus volt. Lehet végre a jó kis meleg, lehet a kiváló tervezés és végrehajtás okozta “sokk” miatt, de egy pillanatra meg kellett állnom.

Csütörtökön történt, a kora reggeli órákban hogy rácsodálkoztam: milyen szépek is a kábelek! Ahogy ott egymás mellett szépen rendezetten “futnak”, mindegyik a maga funkciójában.

És aztán az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ezt hamarosan el fogják ám tüntetni. És gyakorlatilag az egész hetes megfeszített munkának semmi látszata nem lesz. Na jó persze-persze, lesz áram mindenhol, meg minden …

… de hát akkor is. A munka legnehezebb része pont nem fog látszani! Ezért ott hirtelen-gyorsan kitaláltam a kábel-festés művészetét és az átlátszó-beton fogalmát.

Mert hát nem lenne szép, ha látnád a színes kábeleket a falban? És ha esetleg még a használat mértékétől függően mondjuk színesben fluoreszkálna is?

Mondom én, fantasztikus hét volt…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).