Vigyázok a darazsakkal

vigyázok a darazsakkal

Gyerekkorom óta kísértenek a darazsak, már akkor kipécéztek maguknak. Azóta a helyzet nem javult, én nem szeretem őket, és ők sem engem.

De amerre csak megyek, főleg a családi házas projektek folyamán, lépten-nyomon beléjük botlom. Néha szó szerint, néha csak távolról. Néha útban vagyunk egymásnak, néha percekig szemezünk, és megyünk tovább.

Most legutóbb egy padláson kellett volna az egyetlen kötődobozban “matatnom”. A falon a doboz mellett egy sárdarab volt odacsapva. Hát nem sárdarab volt, hanem egy brutális darázsfészek!

Leszedtem, félreraktam. Tekerem le a vízhatlan doboz tetejét, egyszer csak zümmögés a bal oldalamon. Odanéztem…

…azt hiszem világrekordot döntöttem létrán lecsúszásban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.

Villany Péter

Így lopta a szomszéd az áramot

Nem mostani a történet, de a múlt hét pénteki napján a “villany” felújításának utolsó mozzanatai közben jutott eszembe, amikor is kimentem a fogyasztásmérőhöz áramtalanítani a panellakást. Lekapcsoltam a kismegszakítót, hogy be tudjam kötni az új hálózatot.

Villany Péter

Rés a pajzson – erkélynapelem

A vasárnap hajnali kávé majd kiesett a kezemből, és az álmosság is egy csapásra elillant, amikor a szokásos korai lapszemle során szembejött velem egy cikk az alábbi címmel: “Megvan a rés a pajzson, engedélyeztethető egy erkélynapelem Magyarországon”.