Vigyázok a darazsakkal

vigyázok a darazsakkal

Gyerekkorom óta kísértenek a darazsak, már akkor kipécéztek maguknak. Azóta a helyzet nem javult, én nem szeretem őket, és ők sem engem.

De amerre csak megyek, főleg a családi házas projektek folyamán, lépten-nyomon beléjük botlom. Néha szó szerint, néha csak távolról. Néha útban vagyunk egymásnak, néha percekig szemezünk, és megyünk tovább.

Most legutóbb egy padláson kellett volna az egyetlen kötődobozban “matatnom”. A falon a doboz mellett egy sárdarab volt odacsapva. Hát nem sárdarab volt, hanem egy brutális darázsfészek!

Leszedtem, félreraktam. Tekerem le a vízhatlan doboz tetejét, egyszer csak zümmögés a bal oldalamon. Odanéztem…

…azt hiszem világrekordot döntöttem létrán lecsúszásban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.