Újra az INDEX címlapján voltunk!

Újra az INDEX címlapján voltunk

Szinte biztosan kikerülünk egyszer-egyszer, de a mostani különleges volt: egészen sokáig ott is maradtunk. Vagy 3 napig (nem néztem folyamatosan).

Azt már felfedeztem, hogy az ottani olvasók egy része magasan kvalifikált. Tudásban és a hozzászólások minőségében is le lehet mérni ezt. Nekik pedig az általam írottaknál biztosan komolyabb, de inkább mélyrehatóbb elemzések, leírások szükségesek.

Nem is baj ez, mert én az írást a munka mellett csinálom. Az “ÍGY VEHETED ÉSZRE, HOGY FEL VAN-E ÚJÍTVA A VILLAMOS HÁLÓZAT!” írásom most több napot volt kint. Nagyon jó hozzászólások születtek a témában, köszönöm utólag is.

A hosszabb írások helyett rövidebben és videókban, egy folyamatosan bővülő sorozatban fogom bemutatni, hogyan vehetjük észre laikusként (lakásvásárlóként akár), hogy itt szükség lehet az elektromos hálózat felújítására.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.