Új trend? A rézdrót-nyalogatás

Láttam egy rövid videót, amit egy srác vagy lány (nem tudtam eldönteni) réz drótból fonott nagy kerek nyalóka formára hajlítgatott valamit nyalogatott. Eskü nem hittem a szememnek! Megnéztem vagy 20-szor.

A megoldást természetesen a komment szekció adta (van aki csak emiatt olvas el egy cikket, vagy azt sem), mégpedig azt, hogy a réz, mint mikroelem, élettani hatásait figyelembe véve, a testi egészséghez létfontosságú anyag a magzati fejlődéstől egészen az öregkorig.

A réz a vassal és a cinkkel együtt az ásványi anyagok olyan hármasát alkotja, amely elengedhetetlen a jó közérzethez. Szükségünk van rézre a vérerek képződéséhez, az egészséges szívhez, az egyes testrészeket összekötő kollagén és kötőszövetek stabilizálásához. Szintén szükséges az agyi fejlődéséhez, és az agyban lévő idegsejtek közötti hatékony kapcsolathoz, valamint az egészséges csontokhoz és fogakhoz.

A rézhiány elkerüléséhez a kiegyensúlyozott étrend részeként körülbelül 1 mg réz elfogyasztása ajánlott naponta. Néhány élelmiszer különösen gazdag rézben, beleértve a legtöbb diófélét, magvakat, csicseriborsót, a májat és az osztrigát. 

A természetes élelmiszerek, mint a gabonafélék, a hús és a hal általában elegendő rezet tartalmaznak ahhoz, hogy akár a szükséges réz bevitel 50%-át fedezzék. Emellett van néhány meglepő és örömteli rézforrás is, mint például a kakaó és a csokoládé, tudományos érvet biztosítva a csokoládéevés mellett.

De mivel a fenti nagyüzemben előállított élelmiszerek már nem biztos, hogy a megfelelő mennyiségben tartalmazzák a kívánt anyagokat (erről már több kutatás is született), valaki kitalálta, hogy így lehetne több rezet a szervezetbe bevinni.

Hogy mennyire lesz sikeres a réz nyalóka “biznisz”, azt nem lehet tudni, mint ahogyan azt sem, hogy mennyi idő alatt lehet teljesen elnyalogatni 1 méternyi 1,5-es keresztmetszetű rézvezetéket. Tippjeiteket a komment szekcióban várom.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …