Úgy néz ki, jó úton járunk, mert már többen másolnak

Úgy néz ki, jó úton járunk, mert már többen másolnak

Imádom a villanyszerelést, megtaláltam benne azt a kihívást, kreativitást, amiben teljesen otthon tudok lenni. Folyamatosan egyre mélyebb és mélyebb “bugyraiba” süllyedek, és egyre jobban és jobban érdekelnek a részletek. És hát van mit tanulni…

Mikor elkezdtem annak idején, akkor nem gondoltam volna, hogy egyszer eljutunk idáig. Bár az elején titkon azért reméltem, hogy sikerül majd olyat alkotni, amire felfigyelnek. Felfigyelnek, de nem negatív értelemben, nem a 15 perc hírnév volt a legfőbb cél.

Aztán egyszer csak megjelent az a “jelenség”, ami engem elsőre sokkolt. Ahogyan ott ültem és néztem a laptopomon, úgy éreztem magam, mint akit leforráztak. Megláttam ugyanazt, az írást, ugyanazt a videót ugyanúgy megírva, ugyanúgy felvéve… S az érzés? Mint amikor kitépik a lelked egy darabját…

De hát ilyen az élet. Tanultam is, olvastam is sok helyen: ha jó vagy, másolnak. Nincs mese. És a sokkot fokozatosan felváltotta a bizonyítási vágy, lehet még jobbat és még jobbat és még jobbat csinálni. Bizonyos dolgokat elengedni, bizonyos dolgokat beemelni. Tanulni, kipróbálni, tanulni, kipróbálni, tanulni, kipróbálni…

És mostanra? Mára eljutottunk odáig, hogy nagyon sokan figyelik a munkásságunkat. Nagyon örülök annak, hogy egyre több és több a követőnk, és ebben benne vannak a versenytársaink is. Fontos, hogy jó véleménnyel legyen a szakmánkról a piac, ezért már nem zavar, ha “elviszik” a jó dolgokat.

Mert szerencsére sok olyan van azért, ami nem másolható…

…mert bőven van még ott, ahonnan ez jön…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.