Úgy néz ki, jó úton járunk, mert már többen másolnak

Úgy néz ki, jó úton járunk, mert már többen másolnak

Imádom a villanyszerelést, megtaláltam benne azt a kihívást, kreativitást, amiben teljesen otthon tudok lenni. Folyamatosan egyre mélyebb és mélyebb “bugyraiba” süllyedek, és egyre jobban és jobban érdekelnek a részletek. És hát van mit tanulni…

Mikor elkezdtem annak idején, akkor nem gondoltam volna, hogy egyszer eljutunk idáig. Bár az elején titkon azért reméltem, hogy sikerül majd olyat alkotni, amire felfigyelnek. Felfigyelnek, de nem negatív értelemben, nem a 15 perc hírnév volt a legfőbb cél.

Aztán egyszer csak megjelent az a “jelenség”, ami engem elsőre sokkolt. Ahogyan ott ültem és néztem a laptopomon, úgy éreztem magam, mint akit leforráztak. Megláttam ugyanazt, az írást, ugyanazt a videót ugyanúgy megírva, ugyanúgy felvéve… S az érzés? Mint amikor kitépik a lelked egy darabját…

De hát ilyen az élet. Tanultam is, olvastam is sok helyen: ha jó vagy, másolnak. Nincs mese. És a sokkot fokozatosan felváltotta a bizonyítási vágy, lehet még jobbat és még jobbat és még jobbat csinálni. Bizonyos dolgokat elengedni, bizonyos dolgokat beemelni. Tanulni, kipróbálni, tanulni, kipróbálni, tanulni, kipróbálni…

És mostanra? Mára eljutottunk odáig, hogy nagyon sokan figyelik a munkásságunkat. Nagyon örülök annak, hogy egyre több és több a követőnk, és ebben benne vannak a versenytársaink is. Fontos, hogy jó véleménnyel legyen a szakmánkról a piac, ezért már nem zavar, ha “elviszik” a jó dolgokat.

Mert szerencsére sok olyan van azért, ami nem másolható…

…mert bőven van még ott, ahonnan ez jön…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)