Tovább emelkednek az árak

Most a csapból is ez folyik: infláció. Természetesen kikerülhetetlen ez a folyamat, az áremelkedés esetünkben is. A körülmények és a körülöttünk zajló események is arrafelé mutatnak, hogy nem mostanában fejeződik ez be.

Ami biztos jele a további emelkedésnek az az áruhiány. Megnyugtatásként elmondom, hogy azért nagy általánosságban még nem beszélhetünk azért erről. Saját példánkon bemutatva leírom, hogy mit is jelenthet ez a későbbiekben.

Mi általában egy jól megszokott márkával szerelünk, mert árban-értékben és megbízhatóságban is ez vált be a legjobban. Az elérhetőség is fontos, hogy mindig legyen belőle (bár az elmúlt évek tapasztalata alapján azért kis “raktárkészletet” tartunk már mindenből – a megrendelt munkák anyagszükségletéig mindenképp).

Majd megtörténtek az események, amik megtörténtek, és a termék utánpótlás akadozni kezdett. Sőt nem akadozott, hanem beállt (made in … ugye, mert miért ne). Amennyi van, annyi van, és hogy mikor lesz több, azt nem lehet tudni. (Persze biztosan megoldódik majd a szállítás így vagy úgy, de hogy ez mikor lesz azt nem tudni. És addig is, szerelni kell.).

Szerencsére vannak más márkák és termékek a piacon, amik használhatók, de ezekből, ami jó, az egy fokkal drágább, mint az eddig használt (újabb áremelkedés). És ha továbbra is hiány lesz, akkor szinte biztos, hogy nem áll meg ezen az árszinten a dolog (ha drágábban is el lehet adni, mert nem jön a másikból, akkor drágábban is fogják eladni – újabb áremelkedés).

Szóval nem vagyok jövőbe látó, és nem jósolgatnék ezzel kapcsolatban, de megérzésem szerint, most minden leszerződött munkához megrendelem az anyagot, hogy biztosan meglegyen azon az áron, amin szerződtünk. Így spórolva magunknak és az ügyfélnek is.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.