Tóparton aludtunk: Előzetes igényfelmérés

Tóparton aludtunk: Előzetes igényfelmérés

Kezdetét vette a felkészülés, aminek fontos része volt egy teszt, amit a hétvégén el is végeztünk. Nevezetesen: hogy bírjuk-e a bezártságot együtt egy icipici helyen, és hogyan élünk túl pár napot az otthon kényelme nélkül.

Most, hogy késő délutánonként általában 2 naponta horgászunk (nem, nem elektromosan, ugyanis az árammal való horgászat idehaza tilos!), és ahová járunk ott sokan sátoroznak. S Matyi fiam nagyon szerette volna kipróbálni.

A sátrazás tőlem sem áll távol, de azért óvatos duhajként szépen fokozatosan építjük fel ezt a dolgot. Ugyanis együtt még sohasem sátoroztunk ezelőtt, és ha a helyszínen derülnek ki a hiányosságok vagy kellemetlenségek, akkor az egy irtó rossz élményt jelenthet mindannyiunknak, és elveheti kedvünket egy amúgy szuper kalandtól.

Így hát első körben áll a sátor, bekerültek a polyfoamok és hálózsákok, melegítő alsó és felső, kislámpa, fejlámpák. És persze én a két gyerkőccel.

Az első éjszaka fantasztikusan sikerült (bár én párszor felébredtem), aludtunk, mint a bunda. Szóval az első teszt kipipálva, most lehet összerakni az elektromos kütyüknek való… (folytatjuk)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.