Tóparton aludtunk: Előzetes igényfelmérés

Tóparton aludtunk: Előzetes igényfelmérés

Kezdetét vette a felkészülés, aminek fontos része volt egy teszt, amit a hétvégén el is végeztünk. Nevezetesen: hogy bírjuk-e a bezártságot együtt egy icipici helyen, és hogyan élünk túl pár napot az otthon kényelme nélkül.

Most, hogy késő délutánonként általában 2 naponta horgászunk (nem, nem elektromosan, ugyanis az árammal való horgászat idehaza tilos!), és ahová járunk ott sokan sátoroznak. S Matyi fiam nagyon szerette volna kipróbálni.

A sátrazás tőlem sem áll távol, de azért óvatos duhajként szépen fokozatosan építjük fel ezt a dolgot. Ugyanis együtt még sohasem sátoroztunk ezelőtt, és ha a helyszínen derülnek ki a hiányosságok vagy kellemetlenségek, akkor az egy irtó rossz élményt jelenthet mindannyiunknak, és elveheti kedvünket egy amúgy szuper kalandtól.

Így hát első körben áll a sátor, bekerültek a polyfoamok és hálózsákok, melegítő alsó és felső, kislámpa, fejlámpák. És persze én a két gyerkőccel.

Az első éjszaka fantasztikusan sikerült (bár én párszor felébredtem), aludtunk, mint a bunda. Szóval az első teszt kipipálva, most lehet összerakni az elektromos kütyüknek való… (folytatjuk)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)