Télen nem horgászunk

Télen nem horgászunk

De nem ám! Hideg is van, halat is nehéz fogni, inkább dolgozunk sokat a jó meleg panelban! Most sokat, aztán majd ha jön a jó idő szezonja, akkor kevesebbet. Hogy mehessünk horgászni!

Lehet azt mondják a régi ismerőseim: “Na nézd, a Peti is elpuhult!”. És azt kell mondjam, ha őszintén a tükörbe nézek, igazuk is lehet bizonyos szempontból. Kinézek a tiszta égboltra, a -8°C ellenére hívogat a kinti világ. Brrrr, de ott állni kint…

És eszembe jut, amikor gyerekként kipróbáltam ezt a lékhorgászatot. Bevallom nálunk ez nagyon más volt anno. Szerettem télen is kint járni az Ipoly parton, a környező tavaknál. Jól felöltözve, hóban vagy fagyott talajon haladni is jól lehetett. Biciklizni is (az első montain bike-om: mintha erre találták volna ki!). Hétvégéken, iskolai szünetekben lehetett is menni.

Ezt nagyon szerettem. De amikor ott kellett állni… Hideg volt, hiába gyújtottunk tüzet a parton. Kapás az nem volt, bár élek a gyanúperrel, hogy mi csináltuk rosszul. Így hát én nem igazán élveztem az első fél-egy óránál többet, le is léptem mindig bóklászni.

Úgyhogy summázom a dolgot: jól megnézzük YouTube-on, hogy hova megyünk márciustól pecázni, azt jól beírjuk a naptárba.

Aztán ha egyszer a fiamnak vagy a lányomnak kedve szottyan télen horgászni, akkor majd kipróbáljuk.

De én nem erőltetem.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.