Télen nem horgászunk

Télen nem horgászunk

De nem ám! Hideg is van, halat is nehéz fogni, inkább dolgozunk sokat a jó meleg panelban! Most sokat, aztán majd ha jön a jó idő szezonja, akkor kevesebbet. Hogy mehessünk horgászni!

Lehet azt mondják a régi ismerőseim: “Na nézd, a Peti is elpuhult!”. És azt kell mondjam, ha őszintén a tükörbe nézek, igazuk is lehet bizonyos szempontból. Kinézek a tiszta égboltra, a -8°C ellenére hívogat a kinti világ. Brrrr, de ott állni kint…

És eszembe jut, amikor gyerekként kipróbáltam ezt a lékhorgászatot. Bevallom nálunk ez nagyon más volt anno. Szerettem télen is kint járni az Ipoly parton, a környező tavaknál. Jól felöltözve, hóban vagy fagyott talajon haladni is jól lehetett. Biciklizni is (az első montain bike-om: mintha erre találták volna ki!). Hétvégéken, iskolai szünetekben lehetett is menni.

Ezt nagyon szerettem. De amikor ott kellett állni… Hideg volt, hiába gyújtottunk tüzet a parton. Kapás az nem volt, bár élek a gyanúperrel, hogy mi csináltuk rosszul. Így hát én nem igazán élveztem az első fél-egy óránál többet, le is léptem mindig bóklászni.

Úgyhogy summázom a dolgot: jól megnézzük YouTube-on, hogy hova megyünk márciustól pecázni, azt jól beírjuk a naptárba.

Aztán ha egyszer a fiamnak vagy a lányomnak kedve szottyan télen horgászni, akkor majd kipróbáljuk.

De én nem erőltetem.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.