Tápellátás nyaralás alatt

Tápellátás nyaralás alatt

Egy kedves barátom tapasztalataiból merítve írok most. Ő tette fel kérdésként, és jutott arra a következtetésre, hogy napjainkban az emberek legnagyobb problémája: hogy internet legyen.

Kegyetlen felismerés ez ebben a rohanó világban, de ha jobban belegondolsz igaz. És ezt a gondolatot továbbvíve, ahhoz hogy internet legyen, mindenképpen szükséges az áram. Minimum a telefon töltésére.

Mert a térerő és ezáltal a mobilnet jól hozzáférhető, elég jó a lefedettség. De ha a telefon lemerül, akkor bizony lőttek az elérésnek. És a telefon bizony árammal “megy”. A benne lévő akkumulátor kapacitása véges, és a használat intenzitásától függően bír valamennyi időt. Konnektor, powerbank vagy valamilyen töltési lehetőség mindenképpen szükséges, még a Balaton közepén is.

Mátyással, nagyfiammal készülünk egy sátrazásra, ahol majd szükségem lesz erre. Jelenleg van egy gyengének tűnő napelemem, egy riasztóból kiszerelt, de elég jó állapotú kis akkumulátorom, egy kisebb powerbankom, és ebből kell összehoznom valamit, ami képes lesz életben tartani a külvilággal összekötő kommunikációs eszközömet a vadonban.

Ti hogyan oldjátok meg túrázások alkalmával a telefonotok töltését?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).