Tápellátás nyaralás alatt

Tápellátás nyaralás alatt

Egy kedves barátom tapasztalataiból merítve írok most. Ő tette fel kérdésként, és jutott arra a következtetésre, hogy napjainkban az emberek legnagyobb problémája: hogy internet legyen.

Kegyetlen felismerés ez ebben a rohanó világban, de ha jobban belegondolsz igaz. És ezt a gondolatot továbbvíve, ahhoz hogy internet legyen, mindenképpen szükséges az áram. Minimum a telefon töltésére.

Mert a térerő és ezáltal a mobilnet jól hozzáférhető, elég jó a lefedettség. De ha a telefon lemerül, akkor bizony lőttek az elérésnek. És a telefon bizony árammal “megy”. A benne lévő akkumulátor kapacitása véges, és a használat intenzitásától függően bír valamennyi időt. Konnektor, powerbank vagy valamilyen töltési lehetőség mindenképpen szükséges, még a Balaton közepén is.

Mátyással, nagyfiammal készülünk egy sátrazásra, ahol majd szükségem lesz erre. Jelenleg van egy gyengének tűnő napelemem, egy riasztóból kiszerelt, de elég jó állapotú kis akkumulátorom, egy kisebb powerbankom, és ebből kell összehoznom valamit, ami képes lesz életben tartani a külvilággal összekötő kommunikációs eszközömet a vadonban.

Ti hogyan oldjátok meg túrázások alkalmával a telefonotok töltését?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.