Tápellátás nyaralás alatt

Tápellátás nyaralás alatt

Egy kedves barátom tapasztalataiból merítve írok most. Ő tette fel kérdésként, és jutott arra a következtetésre, hogy napjainkban az emberek legnagyobb problémája: hogy internet legyen.

Kegyetlen felismerés ez ebben a rohanó világban, de ha jobban belegondolsz igaz. És ezt a gondolatot továbbvíve, ahhoz hogy internet legyen, mindenképpen szükséges az áram. Minimum a telefon töltésére.

Mert a térerő és ezáltal a mobilnet jól hozzáférhető, elég jó a lefedettség. De ha a telefon lemerül, akkor bizony lőttek az elérésnek. És a telefon bizony árammal “megy”. A benne lévő akkumulátor kapacitása véges, és a használat intenzitásától függően bír valamennyi időt. Konnektor, powerbank vagy valamilyen töltési lehetőség mindenképpen szükséges, még a Balaton közepén is.

Mátyással, nagyfiammal készülünk egy sátrazásra, ahol majd szükségem lesz erre. Jelenleg van egy gyengének tűnő napelemem, egy riasztóból kiszerelt, de elég jó állapotú kis akkumulátorom, egy kisebb powerbankom, és ebből kell összehoznom valamit, ami képes lesz életben tartani a külvilággal összekötő kommunikációs eszközömet a vadonban.

Ti hogyan oldjátok meg túrázások alkalmával a telefonotok töltését?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.