Tápellátás nyaralás alatt

Tápellátás nyaralás alatt

Egy kedves barátom tapasztalataiból merítve írok most. Ő tette fel kérdésként, és jutott arra a következtetésre, hogy napjainkban az emberek legnagyobb problémája: hogy internet legyen.

Kegyetlen felismerés ez ebben a rohanó világban, de ha jobban belegondolsz igaz. És ezt a gondolatot továbbvíve, ahhoz hogy internet legyen, mindenképpen szükséges az áram. Minimum a telefon töltésére.

Mert a térerő és ezáltal a mobilnet jól hozzáférhető, elég jó a lefedettség. De ha a telefon lemerül, akkor bizony lőttek az elérésnek. És a telefon bizony árammal “megy”. A benne lévő akkumulátor kapacitása véges, és a használat intenzitásától függően bír valamennyi időt. Konnektor, powerbank vagy valamilyen töltési lehetőség mindenképpen szükséges, még a Balaton közepén is.

Mátyással, nagyfiammal készülünk egy sátrazásra, ahol majd szükségem lesz erre. Jelenleg van egy gyengének tűnő napelemem, egy riasztóból kiszerelt, de elég jó állapotú kis akkumulátorom, egy kisebb powerbankom, és ebből kell összehoznom valamit, ami képes lesz életben tartani a külvilággal összekötő kommunikációs eszközömet a vadonban.

Ti hogyan oldjátok meg túrázások alkalmával a telefonotok töltését?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.