Tapasztalat az udvari kameráról

Tapasztalat az udvari kameráról

Eljött az idő, hogy ezt az eszközt is tesztelni kell. Szükségünk van arra, hogy egy kamerával lássuk, hogyan nő a kertben a fű.

Viccet félretéve, az alap koncepció az, hogy építünk egy házi víziközművet a locsolásra. Viszont a kialakításnál problémába ütköztünk az alkatrészek kapcsán, mert sok az olyan hiba, amihez szükséges a kézi beavatkozás (pl. elenged a vízcső).

Ezért ehhez a távolság miatt szükségünk volt egy megfigyelő rendszerre, amivel hatékonyan figyelhető a mozgás és a történések. Hosszas keresgélés és vívódás után megtaláltuk a megfelelő megoldást, így az most beépült a kertbe.

A megfelelő elhelyezés elképesztően fontos volt, hiszen egyrészt mindent látnia kell, és mégis semmit sem (szomszédokat pl.). De erre is meglett az ötlet, és a kivitelezés. Úgyhogy kezdetét veszi a tesztidőszak.

Természetesen tisztában vagyok ennek a felhő alapú kütyünek a használatával, hogy esetleg más is láthatja, ahogy növekszik nálunk a fű… És, ha ilyen kamerát vesztek, akkor nektek is figyelni kell erre.

De őszintén megmondom, a tesztidőszak alatt, ha a kici kínaiak lesik a rigókat a kertben, azt én nem bánom.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.