Tapasztalat az udvari kameráról

Tapasztalat az udvari kameráról

Eljött az idő, hogy ezt az eszközt is tesztelni kell. Szükségünk van arra, hogy egy kamerával lássuk, hogyan nő a kertben a fű.

Viccet félretéve, az alap koncepció az, hogy építünk egy házi víziközművet a locsolásra. Viszont a kialakításnál problémába ütköztünk az alkatrészek kapcsán, mert sok az olyan hiba, amihez szükséges a kézi beavatkozás (pl. elenged a vízcső).

Ezért ehhez a távolság miatt szükségünk volt egy megfigyelő rendszerre, amivel hatékonyan figyelhető a mozgás és a történések. Hosszas keresgélés és vívódás után megtaláltuk a megfelelő megoldást, így az most beépült a kertbe.

A megfelelő elhelyezés elképesztően fontos volt, hiszen egyrészt mindent látnia kell, és mégis semmit sem (szomszédokat pl.). De erre is meglett az ötlet, és a kivitelezés. Úgyhogy kezdetét veszi a tesztidőszak.

Természetesen tisztában vagyok ennek a felhő alapú kütyünek a használatával, hogy esetleg más is láthatja, ahogy növekszik nálunk a fű… És, ha ilyen kamerát vesztek, akkor nektek is figyelni kell erre.

De őszintén megmondom, a tesztidőszak alatt, ha a kici kínaiak lesik a rigókat a kertben, azt én nem bánom.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.