Tapasztalat az udvari kameráról

Tapasztalat az udvari kameráról

Eljött az idő, hogy ezt az eszközt is tesztelni kell. Szükségünk van arra, hogy egy kamerával lássuk, hogyan nő a kertben a fű.

Viccet félretéve, az alap koncepció az, hogy építünk egy házi víziközművet a locsolásra. Viszont a kialakításnál problémába ütköztünk az alkatrészek kapcsán, mert sok az olyan hiba, amihez szükséges a kézi beavatkozás (pl. elenged a vízcső).

Ezért ehhez a távolság miatt szükségünk volt egy megfigyelő rendszerre, amivel hatékonyan figyelhető a mozgás és a történések. Hosszas keresgélés és vívódás után megtaláltuk a megfelelő megoldást, így az most beépült a kertbe.

A megfelelő elhelyezés elképesztően fontos volt, hiszen egyrészt mindent látnia kell, és mégis semmit sem (szomszédokat pl.). De erre is meglett az ötlet, és a kivitelezés. Úgyhogy kezdetét veszi a tesztidőszak.

Természetesen tisztában vagyok ennek a felhő alapú kütyünek a használatával, hogy esetleg más is láthatja, ahogy növekszik nálunk a fű… És, ha ilyen kamerát vesztek, akkor nektek is figyelni kell erre.

De őszintén megmondom, a tesztidőszak alatt, ha a kici kínaiak lesik a rigókat a kertben, azt én nem bánom.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán