Szóljatok a köpcösnek!

Szóljatok a köpcösnek!

Ha nem szeretnéd hallani, hát ne kérdezd. A villanyszerelőt meg pláne! Főleg azt a fajtát, aki tisztában van azzal, hogy milyen munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe.

És ha ezt a saját területén fel tudja mérni szinte percre pontosan, akkor valószínű van némi rálátása a többi szakma folyamataira is. Így hát ígérgetés ide, meg úgy gondolás oda, a valóság számosítható.

És számításba kell venni, hogy mindig történik valami. Mindig. Olyat még nem láttam, hogy minden egy egyenes vonalon szépen, gond nélkül végigmenjen. Ez nem feltétlenül az emberek hibája, bármi lehet, mert a legkisebb apróság is jelenthet 1-2 napot.

Sokat lehetne írni erről, rémhírek és sztorik végeláthatatlan sora kínálkozik elmesélésre. De ha eleve kalkulálunk egy kis ráhagyással, akkor nem ér minket meglepetés. És egy jó tanács: bárki, bármit mond, szorozd meg kettővel! Az a biztos…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.