Szóljatok a köpcösnek!

Szóljatok a köpcösnek!

Ha nem szeretnéd hallani, hát ne kérdezd. A villanyszerelőt meg pláne! Főleg azt a fajtát, aki tisztában van azzal, hogy milyen munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe.

És ha ezt a saját területén fel tudja mérni szinte percre pontosan, akkor valószínű van némi rálátása a többi szakma folyamataira is. Így hát ígérgetés ide, meg úgy gondolás oda, a valóság számosítható.

És számításba kell venni, hogy mindig történik valami. Mindig. Olyat még nem láttam, hogy minden egy egyenes vonalon szépen, gond nélkül végigmenjen. Ez nem feltétlenül az emberek hibája, bármi lehet, mert a legkisebb apróság is jelenthet 1-2 napot.

Sokat lehetne írni erről, rémhírek és sztorik végeláthatatlan sora kínálkozik elmesélésre. De ha eleve kalkulálunk egy kis ráhagyással, akkor nem ér minket meglepetés. És egy jó tanács: bárki, bármit mond, szorozd meg kettővel! Az a biztos…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.