Szóljatok a köpcösnek!

Szóljatok a köpcösnek!

Ha nem szeretnéd hallani, hát ne kérdezd. A villanyszerelőt meg pláne! Főleg azt a fajtát, aki tisztában van azzal, hogy milyen munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe.

És ha ezt a saját területén fel tudja mérni szinte percre pontosan, akkor valószínű van némi rálátása a többi szakma folyamataira is. Így hát ígérgetés ide, meg úgy gondolás oda, a valóság számosítható.

És számításba kell venni, hogy mindig történik valami. Mindig. Olyat még nem láttam, hogy minden egy egyenes vonalon szépen, gond nélkül végigmenjen. Ez nem feltétlenül az emberek hibája, bármi lehet, mert a legkisebb apróság is jelenthet 1-2 napot.

Sokat lehetne írni erről, rémhírek és sztorik végeláthatatlan sora kínálkozik elmesélésre. De ha eleve kalkulálunk egy kis ráhagyással, akkor nem ér minket meglepetés. És egy jó tanács: bárki, bármit mond, szorozd meg kettővel! Az a biztos…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)