Szóljatok a köpcösnek!

Szóljatok a köpcösnek!

Ha nem szeretnéd hallani, hát ne kérdezd. A villanyszerelőt meg pláne! Főleg azt a fajtát, aki tisztában van azzal, hogy milyen munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe.

És ha ezt a saját területén fel tudja mérni szinte percre pontosan, akkor valószínű van némi rálátása a többi szakma folyamataira is. Így hát ígérgetés ide, meg úgy gondolás oda, a valóság számosítható.

És számításba kell venni, hogy mindig történik valami. Mindig. Olyat még nem láttam, hogy minden egy egyenes vonalon szépen, gond nélkül végigmenjen. Ez nem feltétlenül az emberek hibája, bármi lehet, mert a legkisebb apróság is jelenthet 1-2 napot.

Sokat lehetne írni erről, rémhírek és sztorik végeláthatatlan sora kínálkozik elmesélésre. De ha eleve kalkulálunk egy kis ráhagyással, akkor nem ér minket meglepetés. És egy jó tanács: bárki, bármit mond, szorozd meg kettővel! Az a biztos…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.