Szóljatok a köpcösnek!

Szóljatok a köpcösnek!

Ha nem szeretnéd hallani, hát ne kérdezd. A villanyszerelőt meg pláne! Főleg azt a fajtát, aki tisztában van azzal, hogy milyen munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe.

És ha ezt a saját területén fel tudja mérni szinte percre pontosan, akkor valószínű van némi rálátása a többi szakma folyamataira is. Így hát ígérgetés ide, meg úgy gondolás oda, a valóság számosítható.

És számításba kell venni, hogy mindig történik valami. Mindig. Olyat még nem láttam, hogy minden egy egyenes vonalon szépen, gond nélkül végigmenjen. Ez nem feltétlenül az emberek hibája, bármi lehet, mert a legkisebb apróság is jelenthet 1-2 napot.

Sokat lehetne írni erről, rémhírek és sztorik végeláthatatlan sora kínálkozik elmesélésre. De ha eleve kalkulálunk egy kis ráhagyással, akkor nem ér minket meglepetés. És egy jó tanács: bárki, bármit mond, szorozd meg kettővel! Az a biztos…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).