Szendvics a kenyérpirítóban

Szendvics a kenyérpirítóban

Most kezdődik az elég régóta velünk élő (és a mi családunkban nagy népszerűségnek örvendő) elektromos kenyérpirító reneszánsza? Mégpedig a TikTok-nak köszönhetően?

Úgy néz ki igen.

Ugyanis sok videó kering most fent, ahol főleg pitába csomagolnak mindenféle dolgot (sajtot, felvágottat, stb.), majd ezt beteszik a kenyérpirítóba. És a végeredmény bizony nagyon-nagyon jól néz ki. Bizonyosan finom is.

„És milyen veszélyes is ez” gondoltam én. Innen már csak egy lépés valami lédús cucc (pl. paradicsom vagy valamilyen szósz) “becsomagolása” és sütése, hogy aztán a folyós “trutyi” jól kifolyhasson, és zárlatot, ne adj’ Isten tüzet okozzon. Aztán szemügyre vettem az itthoni készülékünket.

Egyrészt nem találtam rajta jelet, hogy folyékony dolgot ne tegyünk bele. (Mondjuk valószínű nem fogunk narancslevet pirítani.) Másrészt szétszedve pedig azt láttam, hogy ebben a (egyébként olcsóbb) típusban az esetleges folyékony anyagok a morzsatálcára, onnan pedig alul a szellőző lyukakon át az asztalra csöpögnének.

Az elektromos bekötés pedig oldalt van, magasabban. Bizonyosan van olyan pozíció, ahogyan letéve el lehetne érni a kívánt eredményt, de ez számomra eléggé életszerűtlen.

Bár nincs kizárva, hogy valaki gondol egyet, és elkezdi vízszintes helyzetben használni, ami szigorúan tilos!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …