Szendvics a kenyérpirítóban

Szendvics a kenyérpirítóban

Most kezdődik az elég régóta velünk élő (és a mi családunkban nagy népszerűségnek örvendő) elektromos kenyérpirító reneszánsza? Mégpedig a TikTok-nak köszönhetően?

Úgy néz ki igen.

Ugyanis sok videó kering most fent, ahol főleg pitába csomagolnak mindenféle dolgot (sajtot, felvágottat, stb.), majd ezt beteszik a kenyérpirítóba. És a végeredmény bizony nagyon-nagyon jól néz ki. Bizonyosan finom is.

„És milyen veszélyes is ez” gondoltam én. Innen már csak egy lépés valami lédús cucc (pl. paradicsom vagy valamilyen szósz) “becsomagolása” és sütése, hogy aztán a folyós “trutyi” jól kifolyhasson, és zárlatot, ne adj’ Isten tüzet okozzon. Aztán szemügyre vettem az itthoni készülékünket.

Egyrészt nem találtam rajta jelet, hogy folyékony dolgot ne tegyünk bele. (Mondjuk valószínű nem fogunk narancslevet pirítani.) Másrészt szétszedve pedig azt láttam, hogy ebben a (egyébként olcsóbb) típusban az esetleges folyékony anyagok a morzsatálcára, onnan pedig alul a szellőző lyukakon át az asztalra csöpögnének.

Az elektromos bekötés pedig oldalt van, magasabban. Bizonyosan van olyan pozíció, ahogyan letéve el lehetne érni a kívánt eredményt, de ez számomra eléggé életszerűtlen.

Bár nincs kizárva, hogy valaki gondol egyet, és elkezdi vízszintes helyzetben használni, ami szigorúan tilos!

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ha egy ajtó bezárul…

…kinyílik egy másik. De sokszor olyan sokáig bámuljuk sajnálattal a zárt ajtót, hogy nem vesszük észre azt, amelyik nyitva van. Ugye ismerős nektek is ez

Villany Péter

Szépen szelektíven

Amikor én magam ezt elgondoltam, és bevezettem azt, hogy szelektíven fogunk gyűjteni sok mindent, magam sem gondoltam, hogy ez ilyen szintre jut, és hogy ez

Villany Péter

A pálinka kérdés

A történet nem túl régi. Nem tudom kell-e szégyellni ezt, de az utóbbi időben rákaptunk a 0%-os ízesített sörre. Különösen a meggyes ízesítés jött be