Szendvics a kenyérpirítóban

Szendvics a kenyérpirítóban

Most kezdődik az elég régóta velünk élő (és a mi családunkban nagy népszerűségnek örvendő) elektromos kenyérpirító reneszánsza? Mégpedig a TikTok-nak köszönhetően?

Úgy néz ki igen.

Ugyanis sok videó kering most fent, ahol főleg pitába csomagolnak mindenféle dolgot (sajtot, felvágottat, stb.), majd ezt beteszik a kenyérpirítóba. És a végeredmény bizony nagyon-nagyon jól néz ki. Bizonyosan finom is.

“És milyen veszélyes is ez” gondoltam én. Innen már csak egy lépés valami lédús cucc (pl. paradicsom vagy valamilyen szósz) “becsomagolása” és sütése, hogy aztán a folyós “trutyi” jól kifolyhasson, és zárlatot, ne adj’ Isten tüzet okozzon. Aztán szemügyre vettem az itthoni készülékünket.

Egyrészt nem találtam rajta jelet, hogy folyékony dolgot ne tegyünk bele. (Mondjuk valószínű nem fogunk narancslevet pirítani.) Másrészt szétszedve pedig azt láttam, hogy ebben a (egyébként olcsóbb) típusban az esetleges folyékony anyagok a morzsatálcára, onnan pedig alul a szellőző lyukakon át az asztalra csöpögnének.

Az elektromos bekötés pedig oldalt van, magasabban. Bizonyosan van olyan pozíció, ahogyan letéve el lehetne érni a kívánt eredményt, de ez számomra eléggé életszerűtlen.

Bár nincs kizárva, hogy valaki gondol egyet, és elkezdi vízszintes helyzetben használni, ami szigorúan tilos!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.