Szendvics a kenyérpirítóban

Szendvics a kenyérpirítóban

Most kezdődik az elég régóta velünk élő (és a mi családunkban nagy népszerűségnek örvendő) elektromos kenyérpirító reneszánsza? Mégpedig a TikTok-nak köszönhetően?

Úgy néz ki igen.

Ugyanis sok videó kering most fent, ahol főleg pitába csomagolnak mindenféle dolgot (sajtot, felvágottat, stb.), majd ezt beteszik a kenyérpirítóba. És a végeredmény bizony nagyon-nagyon jól néz ki. Bizonyosan finom is.

„És milyen veszélyes is ez” gondoltam én. Innen már csak egy lépés valami lédús cucc (pl. paradicsom vagy valamilyen szósz) “becsomagolása” és sütése, hogy aztán a folyós “trutyi” jól kifolyhasson, és zárlatot, ne adj’ Isten tüzet okozzon. Aztán szemügyre vettem az itthoni készülékünket.

Egyrészt nem találtam rajta jelet, hogy folyékony dolgot ne tegyünk bele. (Mondjuk valószínű nem fogunk narancslevet pirítani.) Másrészt szétszedve pedig azt láttam, hogy ebben a (egyébként olcsóbb) típusban az esetleges folyékony anyagok a morzsatálcára, onnan pedig alul a szellőző lyukakon át az asztalra csöpögnének.

Az elektromos bekötés pedig oldalt van, magasabban. Bizonyosan van olyan pozíció, ahogyan letéve el lehetne érni a kívánt eredményt, de ez számomra eléggé életszerűtlen.

Bár nincs kizárva, hogy valaki gondol egyet, és elkezdi vízszintes helyzetben használni, ami szigorúan tilos!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.