Szendvics a kenyérpirítóban

Szendvics a kenyérpirítóban

Most kezdődik az elég régóta velünk élő (és a mi családunkban nagy népszerűségnek örvendő) elektromos kenyérpirító reneszánsza? Mégpedig a TikTok-nak köszönhetően?

Úgy néz ki igen.

Ugyanis sok videó kering most fent, ahol főleg pitába csomagolnak mindenféle dolgot (sajtot, felvágottat, stb.), majd ezt beteszik a kenyérpirítóba. És a végeredmény bizony nagyon-nagyon jól néz ki. Bizonyosan finom is.

„És milyen veszélyes is ez” gondoltam én. Innen már csak egy lépés valami lédús cucc (pl. paradicsom vagy valamilyen szósz) “becsomagolása” és sütése, hogy aztán a folyós “trutyi” jól kifolyhasson, és zárlatot, ne adj’ Isten tüzet okozzon. Aztán szemügyre vettem az itthoni készülékünket.

Egyrészt nem találtam rajta jelet, hogy folyékony dolgot ne tegyünk bele. (Mondjuk valószínű nem fogunk narancslevet pirítani.) Másrészt szétszedve pedig azt láttam, hogy ebben a (egyébként olcsóbb) típusban az esetleges folyékony anyagok a morzsatálcára, onnan pedig alul a szellőző lyukakon át az asztalra csöpögnének.

Az elektromos bekötés pedig oldalt van, magasabban. Bizonyosan van olyan pozíció, ahogyan letéve el lehetne érni a kívánt eredményt, de ez számomra eléggé életszerűtlen.

Bár nincs kizárva, hogy valaki gondol egyet, és elkezdi vízszintes helyzetben használni, ami szigorúan tilos!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán