Strang ügyben rám írtak

Kapcsolódva a tegnapi - Építsünk weboldalt - írásunkhoz, egy érdekességet osztok meg veletek

Kapcsolódva a tegnapi – Építsünk weboldalt – írásunkhoz, egy érdekességet osztok meg veletek. Az idei év végi weboldalakkal kapcsolatos projektünk a villanypeter.hu véglegesnek nevezhető formájának kialakítása.

Bár a véglegessel azért kell csínján bánni, mert ahogy változik a világ, és változnak az emberek szokásai, nekünk vállalkozóknak is változtatnunk kell. A kialakításokon, a megjelenéseken és ezen keresztül a szolgáltatásunkon is. Mindig egy picit többet, jobbat kell adnunk, hogy az elégedettség és a biztonság a maximumon lehessen.

A villanypeter pont hu már üzemel egy ideje, de csak egy blog formájában létezik a weben. Ebben a blogban a naponta megjelenő írások vannak közzétéve. Egyrészt hogy legyen tartalom, ha már ott van, másrészt a rendszerezés szükségessége is ezt diktálja.

Mivel ezek a cikkek szabadon elérhetőek az interneten, és “be vannak kötve” a keresők világába, természetes következmény, hogy egy adott idő után a népszerűbb cikkeket releváns (a keresett tárgyhoz, tartalomhoz tartozó, fontos, lényeges) tartalomként kezelje pl. a google is.

Így járt a “Mi az a strang?” című írásom is, ami hatalmasat megy a keresőkben. Úgy tűnik, hogy sokan meg szeretnék tudni, hogy mi is az a strang. Ehhez kapcsolódóan kaptam is egy írásos megkeresést egy kedves hölgytől:

Azért keresem meg, mert egy angolról magyarra való műszaki fordításon dolgozom éppen, és nagyon kifogott rajtam a strang kifejezés. Elolvastam a blogján, hogy mit is jelent ez és értem is. Abban tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet ennek az angol megfelelője?

Végül sikerült segítenem, és egy tervező ismerőstől meg is tudtuk, hogy az adott szövegkörnyezetben mi is a pontos a strang szó angol megfelelője (mert ők egy az egyben nem fordítják/használják).

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A villanyszerelő és a ChatGPT

Egyszerűen muszáj volt. Annyit olvastam már róla, hogy ki kellett próbálnom nekem is. Haladni kell a korral. Megkérdeztem hát a ChatGPT-t: “Kérlek írj nekem cikket a panel lakások villanyszerelése témájában”.

Villany Péter

Hol fognak elszaporodni az elektromos autók?

A tegnapi írás közben jöttek a gondolataim azzal kapcsolatban, hogy már tavaly sok helyen olvastam a hidrogén autózásról és ennek az elektromos autókkal való összehasonlításáról.