Sikeresen tartjuk az éves tervet

Sikeresen tartjuk az éves tervet

Minden év elején készül egy terv (pontosabban előző év végén), hogy adott évben mit szeretnénk megvalósítani. Mind bevételben, mind kiadásban, mind lakásszámban, mind fejlesztésben.

Az építőipar jelenleg pörög, bár mi ugye ennek egy speciális területén mozgunk (a támogatások jelentős része nem kimondottan a panelban lakást vásárlóknak szól), de jól érezhető hatása van a támogatásoknak (pozitív is, negatív is).

A mi esetünkben egyetlen gátja a fejlődésnek az az amúgy is sokakat érintő szakember-hiány. Ugyanis elég nehéz megfelelő áron, megfelelő szakembert találni, aki betanítható az általunk kialakított rendszerben. És a hangsúly a megfelelőn van (ezt így alá is lehetne húzni, kétszer).

De panaszkodni így sincs okunk, az általunk “kimaxolható” (főleg fizikailag: ennyien ennyit tudunk létrehozni) számokat szépen hozzuk, és pontosan ott tartunk, ahol tartanunk kell. Elégedetlen nem lehetek, de el kell azon gondolkodnom, hogy milyen módon lehet a hatékonyságot még tovább növelni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.