Sikeresen tartjuk az éves tervet

Sikeresen tartjuk az éves tervet

Minden év elején készül egy terv (pontosabban előző év végén), hogy adott évben mit szeretnénk megvalósítani. Mind bevételben, mind kiadásban, mind lakásszámban, mind fejlesztésben.

Az építőipar jelenleg pörög, bár mi ugye ennek egy speciális területén mozgunk (a támogatások jelentős része nem kimondottan a panelban lakást vásárlóknak szól), de jól érezhető hatása van a támogatásoknak (pozitív is, negatív is).

A mi esetünkben egyetlen gátja a fejlődésnek az az amúgy is sokakat érintő szakember-hiány. Ugyanis elég nehéz megfelelő áron, megfelelő szakembert találni, aki betanítható az általunk kialakított rendszerben. És a hangsúly a megfelelőn van (ezt így alá is lehetne húzni, kétszer).

De panaszkodni így sincs okunk, az általunk „kimaxolható” (főleg fizikailag: ennyien ennyit tudunk létrehozni) számokat szépen hozzuk, és pontosan ott tartunk, ahol tartanunk kell. Elégedetlen nem lehetek, de el kell azon gondolkodnom, hogy milyen módon lehet a hatékonyságot még tovább növelni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).