Sikeresen tartjuk az éves tervet

Sikeresen tartjuk az éves tervet

Minden év elején készül egy terv (pontosabban előző év végén), hogy adott évben mit szeretnénk megvalósítani. Mind bevételben, mind kiadásban, mind lakásszámban, mind fejlesztésben.

Az építőipar jelenleg pörög, bár mi ugye ennek egy speciális területén mozgunk (a támogatások jelentős része nem kimondottan a panelban lakást vásárlóknak szól), de jól érezhető hatása van a támogatásoknak (pozitív is, negatív is).

A mi esetünkben egyetlen gátja a fejlődésnek az az amúgy is sokakat érintő szakember-hiány. Ugyanis elég nehéz megfelelő áron, megfelelő szakembert találni, aki betanítható az általunk kialakított rendszerben. És a hangsúly a megfelelőn van (ezt így alá is lehetne húzni, kétszer).

De panaszkodni így sincs okunk, az általunk „kimaxolható” (főleg fizikailag: ennyien ennyit tudunk létrehozni) számokat szépen hozzuk, és pontosan ott tartunk, ahol tartanunk kell. Elégedetlen nem lehetek, de el kell azon gondolkodnom, hogy milyen módon lehet a hatékonyságot még tovább növelni.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.