Sikeresen tartjuk az éves tervet

Sikeresen tartjuk az éves tervet

Minden év elején készül egy terv (pontosabban előző év végén), hogy adott évben mit szeretnénk megvalósítani. Mind bevételben, mind kiadásban, mind lakásszámban, mind fejlesztésben.

Az építőipar jelenleg pörög, bár mi ugye ennek egy speciális területén mozgunk (a támogatások jelentős része nem kimondottan a panelban lakást vásárlóknak szól), de jól érezhető hatása van a támogatásoknak (pozitív is, negatív is).

A mi esetünkben egyetlen gátja a fejlődésnek az az amúgy is sokakat érintő szakember-hiány. Ugyanis elég nehéz megfelelő áron, megfelelő szakembert találni, aki betanítható az általunk kialakított rendszerben. És a hangsúly a megfelelőn van (ezt így alá is lehetne húzni, kétszer).

De panaszkodni így sincs okunk, az általunk “kimaxolható” (főleg fizikailag: ennyien ennyit tudunk létrehozni) számokat szépen hozzuk, és pontosan ott tartunk, ahol tartanunk kell. Elégedetlen nem lehetek, de el kell azon gondolkodnom, hogy milyen módon lehet a hatékonyságot még tovább növelni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.