Pünkösdi királyság

Pünkösdi királyság

Szokták volt mondani (főleg a kőművesek, ahol most dolgozom), hogy a villanyszerelő az élet császára. Meg hogy a legjobb a villanyszerelőnek: “Idegyün, rendezkedik, rajzolgat, hümmög, azt’ kettőkor megyen haza!”

Hát igen, de ez az állapot hamar elmúlik, mint a pünkösdi királyság. Másnap aztán látványosan, teátrális mozdulatokkal vésni kell, hogy látszódjon, ez egy piszok nehéz munka. Jó időben, jól elhelyezett apró sóhajok és megfelelő hangsúllyal kimondott “munkás” kötőszavak mind-mind a hatás fokozására valók.

De ma még pihenés van, és tegnap közös családi program: takarítás volt a soron. Ez itthon a pasik feladata, ki van osztva, ki mit csinál. Egy kis porszívózás itt, egy kis felmosás ott, némi szőnyegtisztítás egy kis pokróc rázással egybekötve, és máris jó illat van a lakásban.

Ámbátor ez is hamar múlik, mint a pünkösdi királyság: úgy elillan a takarítás utáni tisztaság, ha 2 gyerkőcöd van, hogy csak na…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Van olcsó rossz minőség, és drágább jó minőség

Amellett, hogy az utóbbi időben a hiszékenység vámszedői újra gyűjtik a skalpokat, mindig is voltak kóklerek. Kíváncsiságból rákerestem a jelentésére, és meglepődve olvastam, hogy a kókler nem a hozzá nem értő vagy a rossz munkát végző ember szinonimája.

Villany Péter

A villany sikló

Végre egy kis kikapcsolódás. Úgy érzem ez már járt nekem az utóbbi idők nagy hajtása után. Jólesett “elbújni” a világ elől. Úgyhogy aki esetleg nem ért el, attól elnézést kérek, és a héten minden elmaradásom bepótolom.