Pünkösdi királyság

Pünkösdi királyság

Szokták volt mondani (főleg a kőművesek, ahol most dolgozom), hogy a villanyszerelő az élet császára. Meg hogy a legjobb a villanyszerelőnek: “Idegyün, rendezkedik, rajzolgat, hümmög, azt’ kettőkor megyen haza!”

Hát igen, de ez az állapot hamar elmúlik, mint a pünkösdi királyság. Másnap aztán látványosan, teátrális mozdulatokkal vésni kell, hogy látszódjon, ez egy piszok nehéz munka. Jó időben, jól elhelyezett apró sóhajok és megfelelő hangsúllyal kimondott “munkás” kötőszavak mind-mind a hatás fokozására valók.

De ma még pihenés van, és tegnap közös családi program: takarítás volt a soron. Ez itthon a pasik feladata, ki van osztva, ki mit csinál. Egy kis porszívózás itt, egy kis felmosás ott, némi szőnyegtisztítás egy kis pokróc rázással egybekötve, és máris jó illat van a lakásban.

Ámbátor ez is hamar múlik, mint a pünkösdi királyság: úgy elillan a takarítás utáni tisztaság, ha 2 gyerkőcöd van, hogy csak na…

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.