Pünkösdi királyság

Pünkösdi királyság

Szokták volt mondani (főleg a kőművesek, ahol most dolgozom), hogy a villanyszerelő az élet császára. Meg hogy a legjobb a villanyszerelőnek: “Idegyün, rendezkedik, rajzolgat, hümmög, azt’ kettőkor megyen haza!”

Hát igen, de ez az állapot hamar elmúlik, mint a pünkösdi királyság. Másnap aztán látványosan, teátrális mozdulatokkal vésni kell, hogy látszódjon, ez egy piszok nehéz munka. Jó időben, jól elhelyezett apró sóhajok és megfelelő hangsúllyal kimondott “munkás” kötőszavak mind-mind a hatás fokozására valók.

De ma még pihenés van, és tegnap közös családi program: takarítás volt a soron. Ez itthon a pasik feladata, ki van osztva, ki mit csinál. Egy kis porszívózás itt, egy kis felmosás ott, némi szőnyegtisztítás egy kis pokróc rázással egybekötve, és máris jó illat van a lakásban.

Ámbátor ez is hamar múlik, mint a pünkösdi királyság: úgy elillan a takarítás utáni tisztaság, ha 2 gyerkőcöd van, hogy csak na…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)