Programozom az okosmérőt

Programozom az okosmérőt

Mindjárt itt – a tegnapi írásomban már előre jósolt – kihívások egyike. Naívan azt gondoltam, hogy majd pikk pakk csak bedugom ezt az okos mérős dugaljat, és ontja is magából az információt.

Hát nem. Még a mobil alkalmazáson keresztül sem hajlandó azt, és úgy megcsinálni, ahogyan azt én szeretném. Jó, akkor ugorjunk egyet. Ehhez már némi utána olvasás, pár nap youtube tréning és némi elszántság kellett.

És láss csodát, most már minden kommunikál mindennel, mindent látok a laptopomon, és le tudom mérni azt tutira pontosan, amit a kütyü applikációján keresztül csak átlagolva és összesítve láttam.

És innen kellene még egyet ugranom, na ehhez viszont már “scripteket”, meg mit tudom én miket kéne írni. Azt hiszem ez az a pont, ahol 100% biztosan előnyben vannak a programozók, nem is csodálom, hogy a DIY okosotthonok építésében ők járnak az élen.

Nekem viszont ezen a ponton válik hobbivá a dolog, és itt kell eldöntenem: megcsináltatom valakivel, aki már csinálta ezt, vagy elmerülök és rászánom az időt a kísérletezgetésre?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.