Programozom az okosmérőt

Programozom az okosmérőt

Mindjárt itt – a tegnapi írásomban már előre jósolt – kihívások egyike. Naívan azt gondoltam, hogy majd pikk pakk csak bedugom ezt az okos mérős dugaljat, és ontja is magából az információt.

Hát nem. Még a mobil alkalmazáson keresztül sem hajlandó azt, és úgy megcsinálni, ahogyan azt én szeretném. Jó, akkor ugorjunk egyet. Ehhez már némi utána olvasás, pár nap youtube tréning és némi elszántság kellett.

És láss csodát, most már minden kommunikál mindennel, mindent látok a laptopomon, és le tudom mérni azt tutira pontosan, amit a kütyü applikációján keresztül csak átlagolva és összesítve láttam.

És innen kellene még egyet ugranom, na ehhez viszont már „scripteket”, meg mit tudom én miket kéne írni. Azt hiszem ez az a pont, ahol 100% biztosan előnyben vannak a programozók, nem is csodálom, hogy a DIY okosotthonok építésében ők járnak az élen.

Nekem viszont ezen a ponton válik hobbivá a dolog, és itt kell eldöntenem: megcsináltatom valakivel, aki már csinálta ezt, vagy elmerülök és rászánom az időt a kísérletezgetésre?

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.