Panel régészet: Friss hírek!

Panel régészet: Friss hírek!

Az utóbbi időben kicsit elsikkadt ez a terület. Sajnos nem akadt az elmúlt lakásokban olyan leletanyag, amit érdemes lett volna megosztani.

Bár ez így ebben a formában nem igaz, mert találtunk újságokat, újság fecniket. Ezek egy része nem tartalmaz dátumot, vagy olyan azonosítható “nyomot”, amin egyszerűen el lehet indulni.

Emiatt ezekről nem is készítek beszámolót egyelőre, bekerülnek egy zacskóba, a zacskó egy dobozba, a doboz egy polcra a szerszámok közé. Tisztára mint a filmekben, ahol ilyen régészeti dolgokkal foglalkoznak, és ahol az azonosításra szánt vagy azonosított dolgokat ilyen bazi nagy raktárakban tárolják.

Várják jobb sorukat, hogy egyszercsak az egyszeri villanyszerelő előveszi egyiküket és az arcanum (az újságokat digitalizáló oldal) adatbázisban megkeresi az eredetüket. Lehet, hogy majd nekem is szükségem lesz egyszer egy ilyen nagy raktárra. Menő lenne…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …