Panel régészet: Friss hírek!

Panel régészet: Friss hírek!

Az utóbbi időben kicsit elsikkadt ez a terület. Sajnos nem akadt az elmúlt lakásokban olyan leletanyag, amit érdemes lett volna megosztani.

Bár ez így ebben a formában nem igaz, mert találtunk újságokat, újság fecniket. Ezek egy része nem tartalmaz dátumot, vagy olyan azonosítható “nyomot”, amin egyszerűen el lehet indulni.

Emiatt ezekről nem is készítek beszámolót egyelőre, bekerülnek egy zacskóba, a zacskó egy dobozba, a doboz egy polcra a szerszámok közé. Tisztára mint a filmekben, ahol ilyen régészeti dolgokkal foglalkoznak, és ahol az azonosításra szánt vagy azonosított dolgokat ilyen bazi nagy raktárakban tárolják.

Várják jobb sorukat, hogy egyszercsak az egyszeri villanyszerelő előveszi egyiküket és az arcanum (az újságokat digitalizáló oldal) adatbázisban megkeresi az eredetüket. Lehet, hogy majd nekem is szükségem lesz egyszer egy ilyen nagy raktárra. Menő lenne…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.