Panel régészet: Friss hírek!

Panel régészet: Friss hírek!

Az utóbbi időben kicsit elsikkadt ez a terület. Sajnos nem akadt az elmúlt lakásokban olyan leletanyag, amit érdemes lett volna megosztani.

Bár ez így ebben a formában nem igaz, mert találtunk újságokat, újság fecniket. Ezek egy része nem tartalmaz dátumot, vagy olyan azonosítható “nyomot”, amin egyszerűen el lehet indulni.

Emiatt ezekről nem is készítek beszámolót egyelőre, bekerülnek egy zacskóba, a zacskó egy dobozba, a doboz egy polcra a szerszámok közé. Tisztára mint a filmekben, ahol ilyen régészeti dolgokkal foglalkoznak, és ahol az azonosításra szánt vagy azonosított dolgokat ilyen bazi nagy raktárakban tárolják.

Várják jobb sorukat, hogy egyszercsak az egyszeri villanyszerelő előveszi egyiküket és az arcanum (az újságokat digitalizáló oldal) adatbázisban megkeresi az eredetüket. Lehet, hogy majd nekem is szükségem lesz egyszer egy ilyen nagy raktárra. Menő lenne…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.