Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Az egyik okos-wifis-felhős-internetes dolog a kameránk. Nekünk most kettő is van belőle, az egyik a kertet figyeli, a másik az autófeljárót és a bejáratot. Kollégámnál ugyanez a lakásban van. Bent. Szokta mutatni, hogy míg ő dolgozik, meglesi, hogy a többiek mit csinálnak otthon. Kukkoljuk magunkat…

De hogy csak mi? Biztos ez? Nem is olyan régen volt erről hír, eléggé felkapott lett, de ahogy jött, el is tűnt, sokan nem foglalkoztak vele. Adott típusú kamerák élőben nézhetők voltak az interneten keresztül.

Nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban: kínában készült, a „kici kínaiak skubizzák”, hogy mit is csinálunk nap mint nap. És biztos, hogy csak a kínaiak? Lehet hogy ezekkel a kamerákkal önként számolunk be mindennapjainkról és kínáljuk tálcán a kontrollt akár titkosszolgálatok felé is?

Épp ezért nálunk csak kint van. Tulajdonképpen azért került oda, hogy láthassuk végre, milyen állatok járnak a kertünkben és hol a vonulási útvonaluk. Hát azt meg, hogy a macskák hogyan „szarják” össze a kertet, azt nézhetik! 🙂

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.