Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Az egyik okos-wifis-felhős-internetes dolog a kameránk. Nekünk most kettő is van belőle, az egyik a kertet figyeli, a másik az autófeljárót és a bejáratot. Kollégámnál ugyanez a lakásban van. Bent. Szokta mutatni, hogy míg ő dolgozik, meglesi, hogy a többiek mit csinálnak otthon. Kukkoljuk magunkat…

De hogy csak mi? Biztos ez? Nem is olyan régen volt erről hír, eléggé felkapott lett, de ahogy jött, el is tűnt, sokan nem foglalkoztak vele. Adott típusú kamerák élőben nézhetők voltak az interneten keresztül.

Nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban: kínában készült, a “kici kínaiak skubizzák”, hogy mit is csinálunk nap mint nap. És biztos, hogy csak a kínaiak? Lehet hogy ezekkel a kamerákkal önként számolunk be mindennapjainkról és kínáljuk tálcán a kontrollt akár titkosszolgálatok felé is?

Épp ezért nálunk csak kint van. Tulajdonképpen azért került oda, hogy láthassuk végre, milyen állatok járnak a kertünkben és hol a vonulási útvonaluk. Hát azt meg, hogy a macskák hogyan “szarják” össze a kertet, azt nézhetik! 🙂

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.