Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Az egyik okos-wifis-felhős-internetes dolog a kameránk. Nekünk most kettő is van belőle, az egyik a kertet figyeli, a másik az autófeljárót és a bejáratot. Kollégámnál ugyanez a lakásban van. Bent. Szokta mutatni, hogy míg ő dolgozik, meglesi, hogy a többiek mit csinálnak otthon. Kukkoljuk magunkat…

De hogy csak mi? Biztos ez? Nem is olyan régen volt erről hír, eléggé felkapott lett, de ahogy jött, el is tűnt, sokan nem foglalkoztak vele. Adott típusú kamerák élőben nézhetők voltak az interneten keresztül.

Nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban: kínában készült, a „kici kínaiak skubizzák”, hogy mit is csinálunk nap mint nap. És biztos, hogy csak a kínaiak? Lehet hogy ezekkel a kamerákkal önként számolunk be mindennapjainkról és kínáljuk tálcán a kontrollt akár titkosszolgálatok felé is?

Épp ezért nálunk csak kint van. Tulajdonképpen azért került oda, hogy láthassuk végre, milyen állatok járnak a kertünkben és hol a vonulási útvonaluk. Hát azt meg, hogy a macskák hogyan „szarják” össze a kertet, azt nézhetik! 🙂

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.