Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Okoskamera, avagy lehet, hogy a fél világ téged kukkol?

Az egyik okos-wifis-felhős-internetes dolog a kameránk. Nekünk most kettő is van belőle, az egyik a kertet figyeli, a másik az autófeljárót és a bejáratot. Kollégámnál ugyanez a lakásban van. Bent. Szokta mutatni, hogy míg ő dolgozik, meglesi, hogy a többiek mit csinálnak otthon. Kukkoljuk magunkat…

De hogy csak mi? Biztos ez? Nem is olyan régen volt erről hír, eléggé felkapott lett, de ahogy jött, el is tűnt, sokan nem foglalkoztak vele. Adott típusú kamerák élőben nézhetők voltak az interneten keresztül.

Nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban: kínában készült, a “kici kínaiak skubizzák”, hogy mit is csinálunk nap mint nap. És biztos, hogy csak a kínaiak? Lehet hogy ezekkel a kamerákkal önként számolunk be mindennapjainkról és kínáljuk tálcán a kontrollt akár titkosszolgálatok felé is?

Épp ezért nálunk csak kint van. Tulajdonképpen azért került oda, hogy láthassuk végre, milyen állatok járnak a kertünkben és hol a vonulási útvonaluk. Hát azt meg, hogy a macskák hogyan “szarják” össze a kertet, azt nézhetik! 🙂

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.