November végéig betáblázva, 2023-ra már most érdemes jelentkezni

Nagyon kemény az élet. Felelősen gondolkodó vállalkozóként pedig, aki több ember megélhetését, és ezáltal több család életét is befolyásolja így vagy úgy, még nehezebb. Egyszerre figyelni arra, hogy jó legyen mindenkinek: munkatársaknak és ügyfeleknek egyaránt.

Békeidőben is embert próbáló feladat ez, de amikor minden összejön…

Akkor egy kicsit megrettensz. Most utólag már bevallhatom, hogy volt egy időszak a nyár derekán, kb. 1-1,5 hónapja, amikor nem nézett ki rózsásan a helyzet. Persze utólag végiggondolva a szituációt ebben nagy mértékben benne volt a saját magam “elásása” a munka által.

Amikor eltemeted magad a napi robot alá, mert nincs más megoldásod a kialakult szituációkra. (és néha van úgy, hogy segítséged sincs ilyen esetben) Amikor azt érzed, hogy egyik napról a másikra élsz, és csak azt a távoli egy pontot látod, amikor végre vége kell legyen.

Na ilyenkor hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy tényleg minden milyen rossz, és a jövő is kilátástalan. Ilyenkor úgy tűnik, nem jön semmi új munka, senki nem keres, stb. Egyszerűen a víz alatt vagy, és nem látsz ki a napi “rutin” alól. Mintha folyamatosan tüzet oltanál, és a vízfüggöny, a pára meg a füst miatt nem észleled a jeleket.

Pedig a jelek folyamatosan ott vannak, csak ilyen esetekben nem ezeken van a fókusz. Visszatekintve és elemezve a helyzetet, megtaláltam a megoldást, amit gyorsan be is vezettem. Ez megnyugvást hozott, és mivel a végére is értem a feladatoknak, új időszámítás kezdődött.

Ami a legszebb az egészben, meglepődve tapasztaltam ezen időszak végén, hogy mégiscsak jól alakult minden, mert úgy néz ki, hogy kis szünetekkel ez az év már “le van rendezve”, és van pár olyan megkeresés, akikkel már jövő évet tervezzük. Egy szó mint száz, minden jó ha, jó a vége.

Köszönöm mindenkinek a türelmet és a kitartást, most egy picit még pihenünk (már akinek nincs otthon dolga, ugye), és feltöltődve újra nekiállunk, hogy még több biztonságos elektromos hálózatot építsünk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Értem én, de azért ésszel kéne

Azt hiszem múlt hét pénteken adtam fel idén először azt, hogy észérvekkel elmondjam (netán még számokkal is alátámasszam), miért butaság az, amit a telefon másik oldalán kitaláltak.

Villany Péter

Elérheti-e decemberben a 200.-Ft-ot az 1 kWh?

A válasz igen is, meg nem is. Ezt több szempontból is meg kell vizsgálni, és a folyamatokat nem láthatjuk előre, maximum sejthetjük. Fontos, hogy itt csak az áram áráról beszélünk, a kapcsolt rendszerhasználati díjakról (aminek egy része szintén a fogyasztási mennyiséghez van kötve) nem.

Villany Péter

így mérd otthon a fogyasztást

Sajnos sokunkat érint a rezsicsökkentés csökkentése, és még mindig nem látjuk pontosan, hogy akkor mennyi is az annyi (mi például nem kaptunk még számlát!, hozzánk nem ért még ide). Bár sok a bizonytalanság, de már most megtehetjük, hogy segítünk magunkon.