Nem kell érteni hozzá

Amit fontosnak érzek kiemelni az elmúlt időszak tapasztalataiból, az az, hogy nem szégyen, ha az ember nem ért valamihez. Sőt, mindenhez is nem lehet érteni. DE!

Nagyon fontos megérteni. És itt a hangsúly a “MEG” igekötőn van. Vagy legalábbis valahogy eljutni oda, hogy megértésünk legyen az adott dologgal kapcsolatban. Mit is jelent ez?

Van egy adott szituáció, ami megoldás után kiált. Jelen esetben ezek a problémák ugye főleg az árammal kapcsolatosak, illetve annak felhasználási módjával (fűtés, megtakarítás, stb.). Viszonylag könnyedén utána tudunk nézni, hogy milyen lehetőségeink vannak, mit is szeretnénk.

DE! Ezután fontos a saját adottságaink feltérképezése (vezeték-hálózat kiépítettsége, minősége, stb.). Mert ennek ismerete nélkül meghatározhatatlan, hogy mi lehet számunkra hasznos, és mi az, amire már alapból nemet kellene mondanunk. És igen, ehhez bizonyos, hogy szakemberre van szükség – mondom mindezt a telefonok alapján.

Miért is fontos ez a megértés?

Nos, amikor tisztába kerültünk a probléma megoldásának különböző módjaival, és megállapítottuk (akár szakember segítségével) a rendelkezésre álló erőforrásainkat, akkor tudunk jól dönteni. Ily módon kiválasztható a legjobb és legköltséghatékonyabb megoldás.

És ezáltal elkerülhető a kapkodás, ami soha nem vezet jóra…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán