Nem kell érteni hozzá

Amit fontosnak érzek kiemelni az elmúlt időszak tapasztalataiból, az az, hogy nem szégyen, ha az ember nem ért valamihez. Sőt, mindenhez is nem lehet érteni. DE!

Nagyon fontos megérteni. És itt a hangsúly a “MEG” igekötőn van. Vagy legalábbis valahogy eljutni oda, hogy megértésünk legyen az adott dologgal kapcsolatban. Mit is jelent ez?

Van egy adott szituáció, ami megoldás után kiált. Jelen esetben ezek a problémák ugye főleg az árammal kapcsolatosak, illetve annak felhasználási módjával (fűtés, megtakarítás, stb.). Viszonylag könnyedén utána tudunk nézni, hogy milyen lehetőségeink vannak, mit is szeretnénk.

DE! Ezután fontos a saját adottságaink feltérképezése (vezeték-hálózat kiépítettsége, minősége, stb.). Mert ennek ismerete nélkül meghatározhatatlan, hogy mi lehet számunkra hasznos, és mi az, amire már alapból nemet kellene mondanunk. És igen, ehhez bizonyos, hogy szakemberre van szükség – mondom mindezt a telefonok alapján.

Miért is fontos ez a megértés?

Nos, amikor tisztába kerültünk a probléma megoldásának különböző módjaival, és megállapítottuk (akár szakember segítségével) a rendelkezésre álló erőforrásainkat, akkor tudunk jól dönteni. Ily módon kiválasztható a legjobb és legköltséghatékonyabb megoldás.

És ezáltal elkerülhető a kapkodás, ami soha nem vezet jóra…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.