Nem kell érteni hozzá

Amit fontosnak érzek kiemelni az elmúlt időszak tapasztalataiból, az az, hogy nem szégyen, ha az ember nem ért valamihez. Sőt, mindenhez is nem lehet érteni. DE!

Nagyon fontos megérteni. És itt a hangsúly a “MEG” igekötőn van. Vagy legalábbis valahogy eljutni oda, hogy megértésünk legyen az adott dologgal kapcsolatban. Mit is jelent ez?

Van egy adott szituáció, ami megoldás után kiált. Jelen esetben ezek a problémák ugye főleg az árammal kapcsolatosak, illetve annak felhasználási módjával (fűtés, megtakarítás, stb.). Viszonylag könnyedén utána tudunk nézni, hogy milyen lehetőségeink vannak, mit is szeretnénk.

DE! Ezután fontos a saját adottságaink feltérképezése (vezeték-hálózat kiépítettsége, minősége, stb.). Mert ennek ismerete nélkül meghatározhatatlan, hogy mi lehet számunkra hasznos, és mi az, amire már alapból nemet kellene mondanunk. És igen, ehhez bizonyos, hogy szakemberre van szükség – mondom mindezt a telefonok alapján.

Miért is fontos ez a megértés?

Nos, amikor tisztába kerültünk a probléma megoldásának különböző módjaival, és megállapítottuk (akár szakember segítségével) a rendelkezésre álló erőforrásainkat, akkor tudunk jól dönteni. Ily módon kiválasztható a legjobb és legköltséghatékonyabb megoldás.

És ezáltal elkerülhető a kapkodás, ami soha nem vezet jóra…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.