Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a lehetőségeimhez mérten kipróbáljam, és megnézzem, hogy hogyan is működik és tapasztalatra tegyek szert.

A “gyorsan megíromból” következik sajnos, hogy változás nincs, folyamatos kommunikációban vagyok az eladóval. Első értesüléseim szerint 3-4 hetet kell várni az akkukra. Gondoltam van itthon, ne legyen akadály, ideiglenesen az is jó lesz. De most kiderült, hogy inverter sincs. További 1-2 hét, de ha az megjön, akkor vihetem.

Kicsit dühít a dolog ugyan, mert még a nagy rezsicsökkentés-csökkentés bejelentés előtt rendeltem meg, és azt látom, hogy rengetegen megrohanták a forgalmazókat és tökéletesen hiány van mindenből.

És ez olyan szinten tolja felfelé az árakat, hogy csak na.

Egy szó mint száz, még nincs se napelem, se rendszer. Van egy pici félelmem, hogy nem is lesz már a nyáron. Már nincs sok vissza belőle, pedig direkt hagytam is időt neki, hogy tudjam szerelni, nézegetni, “játszani vele”.

Itt tartunk most, reméljük a legjobbakat.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Értem én, de azért ésszel kéne

Azt hiszem múlt hét pénteken adtam fel idén először azt, hogy észérvekkel elmondjam (netán még számokkal is alátámasszam), miért butaság az, amit a telefon másik oldalán kitaláltak.

Villany Péter

Elérheti-e decemberben a 200.-Ft-ot az 1 kWh?

A válasz igen is, meg nem is. Ezt több szempontból is meg kell vizsgálni, és a folyamatokat nem láthatjuk előre, maximum sejthetjük. Fontos, hogy itt csak az áram áráról beszélünk, a kapcsolt rendszerhasználati díjakról (aminek egy része szintén a fogyasztási mennyiséghez van kötve) nem.

Villany Péter

így mérd otthon a fogyasztást

Sajnos sokunkat érint a rezsicsökkentés csökkentése, és még mindig nem látjuk pontosan, hogy akkor mennyi is az annyi (mi például nem kaptunk még számlát!, hozzánk nem ért még ide). Bár sok a bizonytalanság, de már most megtehetjük, hogy segítünk magunkon.