Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a lehetőségeimhez mérten kipróbáljam, és megnézzem, hogy hogyan is működik és tapasztalatra tegyek szert.

A “gyorsan megíromból” következik sajnos, hogy változás nincs, folyamatos kommunikációban vagyok az eladóval. Első értesüléseim szerint 3-4 hetet kell várni az akkukra. Gondoltam van itthon, ne legyen akadály, ideiglenesen az is jó lesz. De most kiderült, hogy inverter sincs. További 1-2 hét, de ha az megjön, akkor vihetem.

Kicsit dühít a dolog ugyan, mert még a nagy rezsicsökkentés-csökkentés bejelentés előtt rendeltem meg, és azt látom, hogy rengetegen megrohanták a forgalmazókat és tökéletesen hiány van mindenből.

És ez olyan szinten tolja felfelé az árakat, hogy csak na.

Egy szó mint száz, még nincs se napelem, se rendszer. Van egy pici félelmem, hogy nem is lesz már a nyáron. Már nincs sok vissza belőle, pedig direkt hagytam is időt neki, hogy tudjam szerelni, nézegetni, “játszani vele”.

Itt tartunk most, reméljük a legjobbakat.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.