Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a lehetőségeimhez mérten kipróbáljam, és megnézzem, hogy hogyan is működik és tapasztalatra tegyek szert.

A “gyorsan megíromból” következik sajnos, hogy változás nincs, folyamatos kommunikációban vagyok az eladóval. Első értesüléseim szerint 3-4 hetet kell várni az akkukra. Gondoltam van itthon, ne legyen akadály, ideiglenesen az is jó lesz. De most kiderült, hogy inverter sincs. További 1-2 hét, de ha az megjön, akkor vihetem.

Kicsit dühít a dolog ugyan, mert még a nagy rezsicsökkentés-csökkentés bejelentés előtt rendeltem meg, és azt látom, hogy rengetegen megrohanták a forgalmazókat és tökéletesen hiány van mindenből.

És ez olyan szinten tolja felfelé az árakat, hogy csak na.

Egy szó mint száz, még nincs se napelem, se rendszer. Van egy pici félelmem, hogy nem is lesz már a nyáron. Már nincs sok vissza belőle, pedig direkt hagytam is időt neki, hogy tudjam szerelni, nézegetni, “játszani vele”.

Itt tartunk most, reméljük a legjobbakat.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.