Napelemista kalandok – Életveszélyes „napelem-mászóka”

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a lehetőségeimhez mérten kipróbáljam, és megnézzem, hogy hogyan is működik és tapasztalatra tegyek szert.

Sajnos, így augusztus kellős közepén sincs róla semmi hírem. Semmi alatt azért azt értem, hogy kb. 3 hete mondták az akkumulátor érkezésére, hogy 3-4 hét, és kb. 1 hete azt, hogy az inverterre is várni kell 1-2 hetet. De sebaj, optimistán nézve a dolgot, legalább van időm megtervezni, hogy hová kerüljön.

Sokat hallani és olvasni az elmúlt időszakban a napelem okozta tüzekről (nem véletlen szerintem). Nálam emiatt a garázs teteje “játszik”, de a kábelezését meg kell oldanom rendesen. A tájolás kiváló, az elérhetőség szintén, és baj esetén is elszigetelhető a rendszer.

Egy dolog azonban biztos: semmi pénzért nem tenném ki a kertbe, állványokra. Pedig sok a helyem. Bár azt gondolom a gyermekeim a szakmámból adódóan jól kezelik a kábelek, vezetékek és egyéb elektromos eszközök okozta “tiltásokat”.

De ha netán egy buli alkalmával hirtelen felindulásból mászókának néznék?

Mondjuk szögesdróttal el lehet keríteni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.