Napelemista kalandok – Életveszélyes „napelem-mászóka”

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a lehetőségeimhez mérten kipróbáljam, és megnézzem, hogy hogyan is működik és tapasztalatra tegyek szert.

Sajnos, így augusztus kellős közepén sincs róla semmi hírem. Semmi alatt azért azt értem, hogy kb. 3 hete mondták az akkumulátor érkezésére, hogy 3-4 hét, és kb. 1 hete azt, hogy az inverterre is várni kell 1-2 hetet. De sebaj, optimistán nézve a dolgot, legalább van időm megtervezni, hogy hová kerüljön.

Sokat hallani és olvasni az elmúlt időszakban a napelem okozta tüzekről (nem véletlen szerintem). Nálam emiatt a garázs teteje “játszik”, de a kábelezését meg kell oldanom rendesen. A tájolás kiváló, az elérhetőség szintén, és baj esetén is elszigetelhető a rendszer.

Egy dolog azonban biztos: semmi pénzért nem tenném ki a kertbe, állványokra. Pedig sok a helyem. Bár azt gondolom a gyermekeim a szakmámból adódóan jól kezelik a kábelek, vezetékek és egyéb elektromos eszközök okozta “tiltásokat”.

De ha netán egy buli alkalmával hirtelen felindulásból mászókának néznék?

Mondjuk szögesdróttal el lehet keríteni…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Nagyon durva a munkatempónk

“Megkaptam” már többször is, és értetlenül állok ezen kijelentés előtt. Szinte folyamatosan piszkálnak vele és kérdezik: minek “hajtunk” ennyire?

Villany Péter

Te is úgy táncolsz, ahogy fütyülnek?

A múlt heti festős sztori írása közben gondolkoztam ezen, majd közvetlen utána egy pólófelirat jött szembe a neten. Véletlenek ugyebár nincsenek, így hát írnom kell róla, hogy miért is nem hallgatunk zenét munka közben.

Villany Péter

„Rázd meg, rázd meg, rázd meg jól a…”

…a fát”. Vagy a festőt. Ez a történet is régi (persze ez viszonyítás kérdése), és még pályafutásomnak nagyon az elején játszódott. Akkor még sokszor úgy gondoltam, hogy biztosan én rontottam el valamit, vagy az általam kivitelezett dolgokkal van probléma.