Nagyon kemény hetünk volt!

Nagyon kemény hetünk volt!

Hiszem, hogy mindig mindennek oka van, ami körülöttünk történik. Ez nem nagy megállapítás. Ezek egy részéről talán tehetünk, egy részéről talán nem. De hogy az adott szituációkra hogyan reagálunk, az már igencsak rajtunk múlik.

Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű hónap ez az október, emiatt lélekben készültünk. De még ilyenkor is akadhatnak olyan dolgok, amikre nem lehet felkészülni, és még nehezebbé teszik az amúgy sem pehelysúlyú időszakot.

Kezdődött minden egy fal fel nem épülésével, ami miatt egy munkát kapásból csúsztatni kellett. Sajnos ezek a falak ilyenek: nem olyan könnyen épülgetnek, de ha nincsenek ott, akkor meg nem tudnak a kábelek oda bele menni. Ez sajnos tény.

Aztán ez még szuperül áthidalható lett volna (bár ki volt számolva már minden perc), de ekkor a lakás aurája úgy döntött, hogy nem és nem. Nem hagyja magát. Egyik gond a másik után, minden napra jutott valami: purhabos-nyikorgásgátlás, sniccer (vágókés)-teszt, kábel-hiány. Minden is.

És hogy nincs csúszás? Hát az javarészt annak köszönhető, hogy amikor kell, a kollégák odateszik magukat. Hogy az ismert szófordulattal éljek: “nem kicsit, nagyon”. Innen is köszönöm!

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.