Na most akkor mi van a napelemekkel??? – Napelemista kalandok

Nem is igen értek hozzá abban a mélységben, ahogyan kellene, nem is követtem úgy az eseményeket, hogy arról érdemben nyilatkozni lehetne. De hogy már nem is lehet kibogozni, hogy ki kivel, mikor, hol, miért és most akkor mi a nyavaja is van…

Hát ez az őskáosz. A probléma véleményem szerint azzal van, hogy az alapfelvetést nem ismerjük pontosan. Nincsenek megfelelő információink a miértekről, emiatt az erre épített következtetések is hiányosak, könnyen megkérdőjelezhetőek. Simán lehet, hogy bármelyik változat, ok és okozat terén fedi a valóságot majd.

Érdekes képet kapunk, ha megvizsgáljuk az elmúlt kb. két hétből a szalagcímeket. Nagyjából az van, hogy egyvalaki megírja, a többiek átveszik. Mindkét oldalon. Hogy politikailag korrektek legyünk, így egy címet elég kivennem adott napról, és sorba rendezni őket.

Ezt figyeld:

“Napelemesek, figyelem: eldőlt, meddig lehet a szaldóban maradni”

“Lantos Csaba: részben újraindulhatnak a napelemes pályázatok, ha erre igény van”

“Napelempályázatok: a legfontosabb kérdésre még mindig nincs válasz”

“Elkészült Debrecen napelemparkja. A jövő a tét.”

“Kivégzik a napelemeket: hamarosan mindenki rosszul jár, aki felszereltette”

“Megtört a jég a napelemes pályázatoknál? Van, akinek már fizetett az állam”

“Szakértő: A lakossági villamosenergia árának a 95 százaléka már a rendszerhasználati díj”

“Napelemesek, figyelem! – Óriási vállalásokat tett a kormány Brüsszel felé”

“Utcai akkumulátorok menthetnék meg a napelemes visszatáplálást”

Sajnos napelem témában is egészen a végkifejlet megismeréséig minden csak teória. Viszont hangulatkeltésre kiváló.

Vajon ez is a cél vele? Vagy mégsem? Ha nem, akkor mi a valóság? Vagy nincs is valóság? Ugye mennyi lehetőség van, és mennyi lehetséges kimenetel?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.