Mostantól három hét OFF!

Mostantól három hét OFF!

Eljött végre ez az idő is. Mióta villanyt szerelek, ilyen még nem volt, és talán az 1-1 hetes pihenéseket sem vártam soha ennyire, mint ezt a 3 hetet most.

90%-ban le is tudtam mindent az elmúlt hónapban, és mindösszesen egyetlen helyen nem végeztem mindennel (itt tényleges fizikai akadályba ütköztem, amit megkerülni sokkal több időbe telt, így 3 lámpa elmaradt). Néha fájt már fizikailag is, de a cél, hogy 3 hetet lehet mással tölteni, motivált.

Úgyhogy kezdődik egy kis pihenés, kaland, esküvő, utazás, táborozás, némi újratervezés, tanulás… egyszóval minden, ami nem villanyszerelés.

Vagy mégsem?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.