Most akkor mi is van? Féljünk vagy ijedjünk meg? – Villanyszámla 1. rész

Nehéz helyzetben van az, aki ki szeretné nyilatkoztatni az igazságot a jelenlegi helyzetben. Valószínűnek tartom, hogy ha százalékosan kellene meghatározni, hogy ki mennyire “találja el a valóságot”, kevesen lennének a magas számok tartományában.

Szerintem ez egy törvényszerűség is a nagy számok halmazán, és szinte biztos hogy mindenben vannak részigazságok, de mivel az alapfeltevés csak erre a részre igaz, a következtetés is valószínű helytelen. De ez már egy másik szakma.

Állást nem foglalok, hiszen még villanyszerelőként sem ismerek minden részletet. Csak rávilágítok apróságokra, amikkel eddig nem foglalkoztam magam sem, vagy csak nagyon keveset. Nem is célom most a tutit megmondani, mert azt szerintem nem lehet.

A fontos az kell legyen, hogy megértsük, nagyjából hogyan is működik a “piac”, hol a szerepünk benne (a fogyasztáson és fizetésen kívül), és ebből kiindulva tudjuk majd megérteni, hogy a különböző intézkedések milyen szinten és hogyan fognak érinteni bennünket.

Az első és legfontosabb, hogy jelen pillanatban még nincs se rendelet, se jogszabály, se törvény. Tehát konkrétumot nem tudunk értelmezni. Vannak “feldobott” számok, amikről pontosan nem tudjuk, hogy “honnan szalajtották őket”. De tény, hogy a szándék megvan a rezsicsökkentés “eltörlésére”, így készülnünk kell rá.
(Folytatjuk)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán