Most akkor mi is van? Féljünk vagy ijedjünk meg? – Villanyszámla 1. rész

Nehéz helyzetben van az, aki ki szeretné nyilatkoztatni az igazságot a jelenlegi helyzetben. Valószínűnek tartom, hogy ha százalékosan kellene meghatározni, hogy ki mennyire “találja el a valóságot”, kevesen lennének a magas számok tartományában.

Szerintem ez egy törvényszerűség is a nagy számok halmazán, és szinte biztos hogy mindenben vannak részigazságok, de mivel az alapfeltevés csak erre a részre igaz, a következtetés is valószínű helytelen. De ez már egy másik szakma.

Állást nem foglalok, hiszen még villanyszerelőként sem ismerek minden részletet. Csak rávilágítok apróságokra, amikkel eddig nem foglalkoztam magam sem, vagy csak nagyon keveset. Nem is célom most a tutit megmondani, mert azt szerintem nem lehet.

A fontos az kell legyen, hogy megértsük, nagyjából hogyan is működik a “piac”, hol a szerepünk benne (a fogyasztáson és fizetésen kívül), és ebből kiindulva tudjuk majd megérteni, hogy a különböző intézkedések milyen szinten és hogyan fognak érinteni bennünket.

Az első és legfontosabb, hogy jelen pillanatban még nincs se rendelet, se jogszabály, se törvény. Tehát konkrétumot nem tudunk értelmezni. Vannak “feldobott” számok, amikről pontosan nem tudjuk, hogy “honnan szalajtották őket”. De tény, hogy a szándék megvan a rezsicsökkentés “eltörlésére”, így készülnünk kell rá.
(Folytatjuk)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.