Most akkor mi is van? Féljünk vagy ijedjünk meg? – Villanyszámla 1. rész

Nehéz helyzetben van az, aki ki szeretné nyilatkoztatni az igazságot a jelenlegi helyzetben. Valószínűnek tartom, hogy ha százalékosan kellene meghatározni, hogy ki mennyire “találja el a valóságot”, kevesen lennének a magas számok tartományában.

Szerintem ez egy törvényszerűség is a nagy számok halmazán, és szinte biztos hogy mindenben vannak részigazságok, de mivel az alapfeltevés csak erre a részre igaz, a következtetés is valószínű helytelen. De ez már egy másik szakma.

Állást nem foglalok, hiszen még villanyszerelőként sem ismerek minden részletet. Csak rávilágítok apróságokra, amikkel eddig nem foglalkoztam magam sem, vagy csak nagyon keveset. Nem is célom most a tutit megmondani, mert azt szerintem nem lehet.

A fontos az kell legyen, hogy megértsük, nagyjából hogyan is működik a “piac”, hol a szerepünk benne (a fogyasztáson és fizetésen kívül), és ebből kiindulva tudjuk majd megérteni, hogy a különböző intézkedések milyen szinten és hogyan fognak érinteni bennünket.

Az első és legfontosabb, hogy jelen pillanatban még nincs se rendelet, se jogszabály, se törvény. Tehát konkrétumot nem tudunk értelmezni. Vannak “feldobott” számok, amikről pontosan nem tudjuk, hogy “honnan szalajtották őket”. De tény, hogy a szándék megvan a rezsicsökkentés “eltörlésére”, így készülnünk kell rá.
(Folytatjuk)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.