Milyen lesz a jövő otthona?

Milyen lesz a jövő otthona?

Egy festő ismerősömnek meséltem a LED falakról múlt hét pénteken, és mivel valószínűleg túl lelkesen ecseteltem a jövő lehetőségeit, nagyon bepánikolt.

Bevallom az eredeti ötlet nem is az enyém, hanem barátomé és harcostársamé, de együtt tudok érezni vele, és lelkes is lettem ettől a lehetőségtől. Az alapgondolat az, hogy a LED technológia hihetetlen fejlődésével olyan határokat feszegetünk, amik a mindennapjainkat változtathatja meg.

Gondoljunk arra, hogy a hálószobában a reggeli ébresztőt nem a telefonunk fogja prezentálni (vagyis valószínű igen, de máshogy mint most), hanem a körben a falra szerelt LED-falak. Gyakorlatilag oda varázsolhatunk egy ébredő erdőt, a napfelkeltével, a megvilágításokkal.

Ami eddig csak prémium szállodák prémium szolgáltatásaiban voltak elérhetők (vízesés mellett az erkélyen kávézni reggel), most mi magunk átélhetjük a lakásunkban. Ha éppen az a kedvencünk, akkor egy rock banda koncertjére is ébredhetünk (a szomszédok is biztosan örülni fognak).

Festő cimborámnak még egy videót is mutattam erről, ledöbbent, mennyire fejlett már ez és mennyire élethű. Kicsit megijedt, de megnyugtattam, ha netán beleállna a festő szakma a földbe emiatt, akkor nálunk lesz felvétel a megnövekedett igények miatt.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.