Miért érdemes a videóimat nézni?

Miért érdemes a videóimat nézni?

Alapvetően az a célom, hogy segítsem az embereknek felismerni azt, hogy az adott lakásban lehet, hogy probléma van, lesz, lehet az elektromos hálózattal.

Természetesen a legegyszerűbb szakembert hívni, de az sajnos nem életszerű, hogy lakásról lakásra “cipelünk” egyet.

Nem célom szakemberré képezni senkit, sőt, kimondottan szakmai szempontokat sem “feszegetek”. Egyszerű, józan paraszti ésszel megmutatom, hogy “Nézd, ha ilyen meg ilyen dolgot látsz a lakásban, akkor valószínű a falakban (vagy azokon kívül) még alumínium vezeték van”.

Egy-egy konnektor, lakáselosztó, kismegszakító utalhat erre. Százalékosan be lehet lőni, hogy mennyi az esélye. Ezt legkönnyebben mindig az adott heti lakás dolgain tudom bemutatni, így az ismétlés jogát fenntartom.

A videók jelenleg a TikTokon “futnak”, de mivel csoportosítani is kell majd őket, illetve ez nem az a felület, ami erre tökéletes, ezért fel fognak kerülni a Youtube-ra is.

Köszönöm a sok-sok hozzászólást, amik segítenek tökéletesíteni őket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.