Mi utalhat arra, hogy valakinek elavult a villamos hálózata?

Mi utalhat arra, hogy elavult a villamos hálózat?

Több jel is mutathatja a címben írt elöregedett, elavult hálózatot, ezeket időről-időre érdemes átvenni újra és újra. Valószínű egy kis minisorozatot csinálok belőle, hogy jobban meg lehessen mutatni a részleteket.

Sajnos szomorú tapasztalatom, ami a mostani “felújítási boom” alkalmával is jelentkezik (és talán most még hatványozotabban), hogy míg a burkolat “csilli villi”, a fal belseje “rohad szét”. Mint az a bizonyos viaszbevonatú alma…

És ne értsetek félre, nem az fáj, hogy nem lesz munkám, ha nem szereltetnek villanyt (szerencsére ezzel nincsen gondom). Hanem az, hogy potenciális veszélyek közepette élik az emberek az életüket, úgy, hogy nem is tudnak róla! Mondván, ha nem látszik, biztos nincs baja.

Először is azt kell majd tisztáznunk, hogy mit tekintünk elavult hálózatnak. Én elsősorban a panelekről írok mindig, ezért ennek kapcsán vizsgálom a kérdéskört. Nem foglalkozom ipari üzemekkel, ahol a termelés hatékonyságának növelése miatt akár fél év alatt elavulhat a jelen pillanatban legmodernebb biztonsági hálózat vagy berendezés is.

Folytatjuk …

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).