Mi az a kábelkorbács?

Mi az a kábelkorbács?

Amikor először hallottam erről, nagyon megijedtem tőle. Ez bizony még a sarokban kukoricán térdeplős korszakom volt (ez mai fejjel már nagyon távoli és misztikus, de létező dolog volt).

Azt tudtam, hogy a korbács micsoda, féltem is tőle eléggé. Tanultuk is, és egy időben beszéltek is róla, hogy jó kis középkori fenyítő eszköz, meg minden. Hát nem voltam kimondottan rossz gyerek, sőt… de azért 1-2 csíny mindig belefért.

Na aztán mikor egy ilyen alkalommal a büntetést vártam, édesapám valami kábelkorbácsot emlegetett, vagy keresett (erre nem emlékszem pontosan). Na – gondoltam -, csinált kábelből korbácsot, végül is villanyszerelő.

Rajtam is volt a félsz egész délután. De aztán kiderült, hogy a jó öreg Skodát bütykölte. És mint évekkel később kiderült, ahhoz keresett egy kábelköteget. Amit akkor és most is, kábelkorbácsnak neveznek, az alakja miatt.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)