Mi az a kábelkorbács?

Mi az a kábelkorbács?

Amikor először hallottam erről, nagyon megijedtem tőle. Ez bizony még a sarokban kukoricán térdeplős korszakom volt (ez mai fejjel már nagyon távoli és misztikus, de létező dolog volt).

Azt tudtam, hogy a korbács micsoda, féltem is tőle eléggé. Tanultuk is, és egy időben beszéltek is róla, hogy jó kis középkori fenyítő eszköz, meg minden. Hát nem voltam kimondottan rossz gyerek, sőt… de azért 1-2 csíny mindig belefért.

Na aztán mikor egy ilyen alkalommal a büntetést vártam, édesapám valami kábelkorbácsot emlegetett, vagy keresett (erre nem emlékszem pontosan). Na – gondoltam -, csinált kábelből korbácsot, végül is villanyszerelő.

Rajtam is volt a félsz egész délután. De aztán kiderült, hogy a jó öreg Skodát bütykölte. És mint évekkel később kiderült, ahhoz keresett egy kábelköteget. Amit akkor és most is, kábelkorbácsnak neveznek, az alakja miatt.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.