Mi az a kábelkorbács?

Mi az a kábelkorbács?

Amikor először hallottam erről, nagyon megijedtem tőle. Ez bizony még a sarokban kukoricán térdeplős korszakom volt (ez mai fejjel már nagyon távoli és misztikus, de létező dolog volt).

Azt tudtam, hogy a korbács micsoda, féltem is tőle eléggé. Tanultuk is, és egy időben beszéltek is róla, hogy jó kis középkori fenyítő eszköz, meg minden. Hát nem voltam kimondottan rossz gyerek, sőt… de azért 1-2 csíny mindig belefért.

Na aztán mikor egy ilyen alkalommal a büntetést vártam, édesapám valami kábelkorbácsot emlegetett, vagy keresett (erre nem emlékszem pontosan). Na – gondoltam -, csinált kábelből korbácsot, végül is villanyszerelő.

Rajtam is volt a félsz egész délután. De aztán kiderült, hogy a jó öreg Skodát bütykölte. És mint évekkel később kiderült, ahhoz keresett egy kábelköteget. Amit akkor és most is, kábelkorbácsnak neveznek, az alakja miatt.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.