Mi az a kábelkorbács?

Mi az a kábelkorbács?

Amikor először hallottam erről, nagyon megijedtem tőle. Ez bizony még a sarokban kukoricán térdeplős korszakom volt (ez mai fejjel már nagyon távoli és misztikus, de létező dolog volt).

Azt tudtam, hogy a korbács micsoda, féltem is tőle eléggé. Tanultuk is, és egy időben beszéltek is róla, hogy jó kis középkori fenyítő eszköz, meg minden. Hát nem voltam kimondottan rossz gyerek, sőt… de azért 1-2 csíny mindig belefért.

Na aztán mikor egy ilyen alkalommal a büntetést vártam, édesapám valami kábelkorbácsot emlegetett, vagy keresett (erre nem emlékszem pontosan). Na – gondoltam -, csinált kábelből korbácsot, végül is villanyszerelő.

Rajtam is volt a félsz egész délután. De aztán kiderült, hogy a jó öreg Skodát bütykölte. És mint évekkel később kiderült, ahhoz keresett egy kábelköteget. Amit akkor és most is, kábelkorbácsnak neveznek, az alakja miatt.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Mi az a villanyozás, avagy horgász a pácban

Korábban már írtam arról, hogy az egyik kedvenc hobbim a horgászat. Általában aktívan nem fogok semmit sem. Viszont jól megideologizálom ezt: kímélem a környezetet és a halakat egyaránt, így nem okozok kárt a természetben.