Megbolondult okosdolgok

Megbolondult okosdolgok

Ami miatt nem sok (sőt bevallom egy sem) okos “építgetős” írásom van, konkrét adatokkal, az az, hogy nem szántam rá az elég időt még. Illetve ez sem igaz: egy ponton elakadtam. Szinte biztos segítségkérés lesz belőle.

A dolog ott maradt abba, hogy az utolsó okoskonnektor az …-nek nem akar kommunikálni a központtal, csak az appján keresztül (bár az app működik asztali környezetben is). Ott meg minimálisak a lehetőségek az állítgatásra. Wifin kommunikál, és ennyi.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy nemrég olvastam ezzel kapcsolatban. Laikus emberünk okos zárját úgy törték fel, mint a szart (bocs!), és vittek mindent. Másikuk nem jutott be a lakásba, ezért egész éjjel kint aludt az autóban (betörni nem akarta, az egyetlen mechanikus kulcs a házban bent). És mostanában számtalan ilyenről olvastam. (Mindig ilyeneket dob fel a face, micsoda véletlen!)

Erről jutott eszembe, hogy a meglévő wifis rendszerünkben adott 2 régebbi kapcsoló, amik rendszeresen 3-4 havonta lefagynak. Így vagy úgy, kikapcsolt vagy lekapcsolt állapotban ragadnak, és erre menetrendszerűen lehet számítani. Ilyenkor az áramtalanítás segít, de szerencsére van mechanikus párjuk, amivel addig is tudjuk használni a fényeket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.