Megbolondult okosdolgok

Megbolondult okosdolgok

Ami miatt nem sok (sőt bevallom egy sem) okos “építgetős” írásom van, konkrét adatokkal, az az, hogy nem szántam rá az elég időt még. Illetve ez sem igaz: egy ponton elakadtam. Szinte biztos segítségkérés lesz belőle.

A dolog ott maradt abba, hogy az utolsó okoskonnektor az …-nek nem akar kommunikálni a központtal, csak az appján keresztül (bár az app működik asztali környezetben is). Ott meg minimálisak a lehetőségek az állítgatásra. Wifin kommunikál, és ennyi.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy nemrég olvastam ezzel kapcsolatban. Laikus emberünk okos zárját úgy törték fel, mint a szart (bocs!), és vittek mindent. Másikuk nem jutott be a lakásba, ezért egész éjjel kint aludt az autóban (betörni nem akarta, az egyetlen mechanikus kulcs a házban bent). És mostanában számtalan ilyenről olvastam. (Mindig ilyeneket dob fel a face, micsoda véletlen!)

Erről jutott eszembe, hogy a meglévő wifis rendszerünkben adott 2 régebbi kapcsoló, amik rendszeresen 3-4 havonta lefagynak. Így vagy úgy, kikapcsolt vagy lekapcsolt állapotban ragadnak, és erre menetrendszerűen lehet számítani. Ilyenkor az áramtalanítás segít, de szerencsére van mechanikus párjuk, amivel addig is tudjuk használni a fényeket.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.