Lámpát szerelünk az oviban

Lámpát szerelünk az oviban

Kezdődik az iskola és az óvoda, és ilyenkor hagyományosan át szoktuk nézni a gyerkőcök dolgait. Nemcsak itthon, és nem csak az elektromos berendezéseket.

Szeretek segíteni, és ilyenkor mindig van pár apróság az óvoda épületében, amit cserélni kell és érdemes, illetve ami felújításra szorul. Ezeket ilyenkor a kezdés előtt átnézzük, és egy alkalmas időpontban, még az iskolakezdés előtt megcsináljuk.

Mert fontos, hogy ne csak biztonságban legyenek a gyerekek, hanem jól is lássanak tanulás közben.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.