Kötelező villanyautó töltőállomás?

Kötelező villanyautó töltőállomás?

Elérkezett hát az idő, és már nem kell sok ahhoz, hogy mindenhol kötelezővé tegyék. Sajnos az látszik, hogy ahogy egyre többen ülnek át elektromos járgányokba, annál több töltőre lesz szükség.

Angliában ismerték fel ezt igazán, ahol a 2030-as “nem adunk el több dízel és benzines autót” vállalás miatt a töltőállomás hálózat és annak fejlesztése égetően szükségessé vált. A hátralévő 8 év pikk-pakk eltelik.

Ezért a jövő évtől minden új háznak és középületnek rendelkeznie kell elektromos töltőponttal. És ha mindez még nem lenne elég, akkor a jelentős felújításra kerülő kereskedelmi egységek, és munkahelyek esetében is kötelezővé tették ezt a beruházást.

Szerintem csak idő kérdése, mikor veszi ezt át Európa többi része is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.