Kötelező villanyautó töltőállomás?

Kötelező villanyautó töltőállomás?

Elérkezett hát az idő, és már nem kell sok ahhoz, hogy mindenhol kötelezővé tegyék. Sajnos az látszik, hogy ahogy egyre többen ülnek át elektromos járgányokba, annál több töltőre lesz szükség.

Angliában ismerték fel ezt igazán, ahol a 2030-as “nem adunk el több dízel és benzines autót” vállalás miatt a töltőállomás hálózat és annak fejlesztése égetően szükségessé vált. A hátralévő 8 év pikk-pakk eltelik.

Ezért a jövő évtől minden új háznak és középületnek rendelkeznie kell elektromos töltőponttal. És ha mindez még nem lenne elég, akkor a jelentős felújításra kerülő kereskedelmi egységek, és munkahelyek esetében is kötelezővé tették ezt a beruházást.

Szerintem csak idő kérdése, mikor veszi ezt át Európa többi része is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)