Kötelező villanyautó töltőállomás?

Kötelező villanyautó töltőállomás?

Elérkezett hát az idő, és már nem kell sok ahhoz, hogy mindenhol kötelezővé tegyék. Sajnos az látszik, hogy ahogy egyre többen ülnek át elektromos járgányokba, annál több töltőre lesz szükség.

Angliában ismerték fel ezt igazán, ahol a 2030-as “nem adunk el több dízel és benzines autót” vállalás miatt a töltőállomás hálózat és annak fejlesztése égetően szükségessé vált. A hátralévő 8 év pikk-pakk eltelik.

Ezért a jövő évtől minden új háznak és középületnek rendelkeznie kell elektromos töltőponttal. És ha mindez még nem lenne elég, akkor a jelentős felújításra kerülő kereskedelmi egységek, és munkahelyek esetében is kötelezővé tették ezt a beruházást.

Szerintem csak idő kérdése, mikor veszi ezt át Európa többi része is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.