Kötelező villanyautó töltőállomás?

Kötelező villanyautó töltőállomás?

Elérkezett hát az idő, és már nem kell sok ahhoz, hogy mindenhol kötelezővé tegyék. Sajnos az látszik, hogy ahogy egyre többen ülnek át elektromos járgányokba, annál több töltőre lesz szükség.

Angliában ismerték fel ezt igazán, ahol a 2030-as “nem adunk el több dízel és benzines autót” vállalás miatt a töltőállomás hálózat és annak fejlesztése égetően szükségessé vált. A hátralévő 8 év pikk-pakk eltelik.

Ezért a jövő évtől minden új háznak és középületnek rendelkeznie kell elektromos töltőponttal. És ha mindez még nem lenne elég, akkor a jelentős felújításra kerülő kereskedelmi egységek, és munkahelyek esetében is kötelezővé tették ezt a beruházást.

Szerintem csak idő kérdése, mikor veszi ezt át Európa többi része is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.