Köszönöm a követést, hangoskönyv a TikTok-on

Most már egy ideje érett a gondolat. Na jó, nem egy ideje, hanem jó ideje, ugyanis folyamatosan érkeznek olyan visszajelzések, amik ebbe az irányba mutatnak.

Emlékszem, ezelőtt bő 10 évvel megkeresett egy ismerősömtől, aki akkor az egyik nagy online “hírújságnál” dolgozott. Lehet hogy egy picit több is volt, mint 10 év, de ez nem fontos. Pontosan nem emlékszem a körülményekre, de a lényege a dolognak az volt, hogy híreket kellett volna felolvasni.

A koncepció az volt, hogy az őket olvasó emberek számára, a nagy rohanás közepette – már akkor is – gyorsabb hírfogyasztást tegyenek lehetővé. Az ötlet a mai világban is, a podcastok virágzásának idejében is megállná a helyét.

Emlékszem, eljátszottam akkor a gondolattal, hogy híres hírfelolvasó leszek, és tetszett is az elképzelés. Hogy miért nem lett belőle végül semmi? Vagy lett belőle valami, csak nem emlékszem pontosan? Talán nem volt rá fogadókészség akkor még? Vagy csak én voltam lusta beletenni a munkát?

De visszatérve napjainkhoz. Jó páran felvetették, egymástól függetlenül, és hosszabb ideje már – elsősorban a YouTube bejegyzéseknél -, hogy felolvashatnám ezeket a történeteket, mert szívesebben hallgatnák meg őket egyben, a hét egy bizonyos napján. Jók a sztorik, és időt spórolnék meg nekik, ha így csinálnám.

Nos, állok elébe, és ami késik nem múlik. A kör itt is bezárulni látszik. Az egykori felolvasós megkeresésből így lesz valóság.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ha egy ajtó bezárul…

…kinyílik egy másik. De sokszor olyan sokáig bámuljuk sajnálattal a zárt ajtót, hogy nem vesszük észre azt, amelyik nyitva van. Ugye ismerős nektek is ez

Villany Péter

Szépen szelektíven

Amikor én magam ezt elgondoltam, és bevezettem azt, hogy szelektíven fogunk gyűjteni sok mindent, magam sem gondoltam, hogy ez ilyen szintre jut, és hogy ez

Villany Péter

A pálinka kérdés

A történet nem túl régi. Nem tudom kell-e szégyellni ezt, de az utóbbi időben rákaptunk a 0%-os ízesített sörre. Különösen a meggyes ízesítés jött be