Köszönöm a követést, hangoskönyv a TikTok-on

Most már egy ideje érett a gondolat. Na jó, nem egy ideje, hanem jó ideje, ugyanis folyamatosan érkeznek olyan visszajelzések, amik ebbe az irányba mutatnak.

Emlékszem, ezelőtt bő 10 évvel megkeresett egy ismerősömtől, aki akkor az egyik nagy online “hírújságnál” dolgozott. Lehet hogy egy picit több is volt, mint 10 év, de ez nem fontos. Pontosan nem emlékszem a körülményekre, de a lényege a dolognak az volt, hogy híreket kellett volna felolvasni.

A koncepció az volt, hogy az őket olvasó emberek számára, a nagy rohanás közepette – már akkor is – gyorsabb hírfogyasztást tegyenek lehetővé. Az ötlet a mai világban is, a podcastok virágzásának idejében is megállná a helyét.

Emlékszem, eljátszottam akkor a gondolattal, hogy híres hírfelolvasó leszek, és tetszett is az elképzelés. Hogy miért nem lett belőle végül semmi? Vagy lett belőle valami, csak nem emlékszem pontosan? Talán nem volt rá fogadókészség akkor még? Vagy csak én voltam lusta beletenni a munkát?

De visszatérve napjainkhoz. Jó páran felvetették, egymástól függetlenül, és hosszabb ideje már – elsősorban a YouTube bejegyzéseknél -, hogy felolvashatnám ezeket a történeteket, mert szívesebben hallgatnák meg őket egyben, a hét egy bizonyos napján. Jók a sztorik, és időt spórolnék meg nekik, ha így csinálnám.

Nos, állok elébe, és ami késik nem múlik. A kör itt is bezárulni látszik. Az egykori felolvasós megkeresésből így lesz valóság.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.