Köszönöm a követést, hangoskönyv a TikTok-on

Most már egy ideje érett a gondolat. Na jó, nem egy ideje, hanem jó ideje, ugyanis folyamatosan érkeznek olyan visszajelzések, amik ebbe az irányba mutatnak.

Emlékszem, ezelőtt bő 10 évvel megkeresett egy ismerősömtől, aki akkor az egyik nagy online “hírújságnál” dolgozott. Lehet hogy egy picit több is volt, mint 10 év, de ez nem fontos. Pontosan nem emlékszem a körülményekre, de a lényege a dolognak az volt, hogy híreket kellett volna felolvasni.

A koncepció az volt, hogy az őket olvasó emberek számára, a nagy rohanás közepette – már akkor is – gyorsabb hírfogyasztást tegyenek lehetővé. Az ötlet a mai világban is, a podcastok virágzásának idejében is megállná a helyét.

Emlékszem, eljátszottam akkor a gondolattal, hogy híres hírfelolvasó leszek, és tetszett is az elképzelés. Hogy miért nem lett belőle végül semmi? Vagy lett belőle valami, csak nem emlékszem pontosan? Talán nem volt rá fogadókészség akkor még? Vagy csak én voltam lusta beletenni a munkát?

De visszatérve napjainkhoz. Jó páran felvetették, egymástól függetlenül, és hosszabb ideje már – elsősorban a YouTube bejegyzéseknél -, hogy felolvashatnám ezeket a történeteket, mert szívesebben hallgatnák meg őket egyben, a hét egy bizonyos napján. Jók a sztorik, és időt spórolnék meg nekik, ha így csinálnám.

Nos, állok elébe, és ami késik nem múlik. A kör itt is bezárulni látszik. Az egykori felolvasós megkeresésből így lesz valóság.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.