Könnyen vagy nehezebben eladható egy okoslakás, mint egy hagyományos?

Könnyen vagy nehezebben eladható egy okoslakás, mint egy hagyományos?

Felmerült a címbeli kérdés, és én mint villanyszerelő, és mint felhasználó is, szerintem nem adható el könnyebben. Többet bizonyosan lehet érte kérni, mert “tele tudjuk pakolni” mindenféle kényelmi és energiamegtakarító funkcióval.

De nem elég csak kiépíteni, ezeket kezelni is kell. Tehát vagy a vevőnek kell hogy affinitása legyen, hogy megismerve programozgassa ezeket az eszközöket (ellenőrizze, változtasson, ha kell), vagy használati utasítást kell, hogy “gyártsak” a kialakított rendszer mellé (mint egy gép esetén, minden eshetőségre tekintettel).

Vagy, ami még harmadik lehetőségként fennáll, hogy minden felmerülő probléma esetén azonnal rendelkezésre állunk, mert ha olyan mértékű a rendszer, bizony akkor megállhat az élet. De mindhárom esetben, az elektromos részének karbantartása időnként biztosan szükséges, s erre jelen pillanatban nincs kiforrott gyakorlatunk.

Szóval ennek okán egyelőre maradunk annál az álláspontnál, hogy kiépítjük egy ilyen okosítás alapját, előkészítjük a ma ismert legmodernebb eszközökkel, hogy ha bármikor szükség lenne rá, könnyen megvalósítható legyen.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.