Könnyen vagy nehezebben eladható egy okoslakás, mint egy hagyományos?

Könnyen vagy nehezebben eladható egy okoslakás, mint egy hagyományos?

Felmerült a címbeli kérdés, és én mint villanyszerelő, és mint felhasználó is, szerintem nem adható el könnyebben. Többet bizonyosan lehet érte kérni, mert “tele tudjuk pakolni” mindenféle kényelmi és energiamegtakarító funkcióval.

De nem elég csak kiépíteni, ezeket kezelni is kell. Tehát vagy a vevőnek kell hogy affinitása legyen, hogy megismerve programozgassa ezeket az eszközöket (ellenőrizze, változtasson, ha kell), vagy használati utasítást kell, hogy “gyártsak” a kialakított rendszer mellé (mint egy gép esetén, minden eshetőségre tekintettel).

Vagy, ami még harmadik lehetőségként fennáll, hogy minden felmerülő probléma esetén azonnal rendelkezésre állunk, mert ha olyan mértékű a rendszer, bizony akkor megállhat az élet. De mindhárom esetben, az elektromos részének karbantartása időnként biztosan szükséges, s erre jelen pillanatban nincs kiforrott gyakorlatunk.

Szóval ennek okán egyelőre maradunk annál az álláspontnál, hogy kiépítjük egy ilyen okosítás alapját, előkészítjük a ma ismert legmodernebb eszközökkel, hogy ha bármikor szükség lenne rá, könnyen megvalósítható legyen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …