Könnyen vagy nehezebben eladható egy okoslakás, mint egy hagyományos?

Könnyen vagy nehezebben eladható egy okoslakás, mint egy hagyományos?

Felmerült a címbeli kérdés, és én mint villanyszerelő, és mint felhasználó is, szerintem nem adható el könnyebben. Többet bizonyosan lehet érte kérni, mert “tele tudjuk pakolni” mindenféle kényelmi és energiamegtakarító funkcióval.

De nem elég csak kiépíteni, ezeket kezelni is kell. Tehát vagy a vevőnek kell hogy affinitása legyen, hogy megismerve programozgassa ezeket az eszközöket (ellenőrizze, változtasson, ha kell), vagy használati utasítást kell, hogy “gyártsak” a kialakított rendszer mellé (mint egy gép esetén, minden eshetőségre tekintettel).

Vagy, ami még harmadik lehetőségként fennáll, hogy minden felmerülő probléma esetén azonnal rendelkezésre állunk, mert ha olyan mértékű a rendszer, bizony akkor megállhat az élet. De mindhárom esetben, az elektromos részének karbantartása időnként biztosan szükséges, s erre jelen pillanatban nincs kiforrott gyakorlatunk.

Szóval ennek okán egyelőre maradunk annál az álláspontnál, hogy kiépítjük egy ilyen okosítás alapját, előkészítjük a ma ismert legmodernebb eszközökkel, hogy ha bármikor szükség lenne rá, könnyen megvalósítható legyen.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.