Klímaerdők a panelekben?

Klímaerdők a panalekben?

Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban.

Nem árulok el nagy titkot: sok. Azt szoktam még nézegetni, hogy egy lakásban mennyi van. Az ablakok elhelyezkedéséből lehet tudni, hogy mi tartozik az adott lakáshoz. A klímák kültéri egysége pedig általában jól látszik (még az erkélyen “elrejtettek” is).

A jelen nyár különösen kedvez a klíma telepítő vállalkozásoknak. De sajnos látszanak már a tömeggyártás okozta problémák is (a telepítés körülményeiről most nem beszélnék, az elviekben szigorú szabályokhoz kötött).

Két napja írtam, hogy a hálózat majd hogyan bírja az elektromos autókat: hát itt egy éles teszt – a rengeteg klíma okozta többlet terhelés jól reprezentálja, hogy hol lesz szükség bővítésre, felújításra.

A magam részéről kíváncsi leszek, hány alumínium vezetékes konnektor fog szétégni az idei nyáron, amikbe ezeket a klímaberendezéseket csatlakoztatják… Lehet tippelni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.