Klímaerdők a panelekben?

Klímaerdők a panalekben?

Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban.

Nem árulok el nagy titkot: sok. Azt szoktam még nézegetni, hogy egy lakásban mennyi van. Az ablakok elhelyezkedéséből lehet tudni, hogy mi tartozik az adott lakáshoz. A klímák kültéri egysége pedig általában jól látszik (még az erkélyen “elrejtettek” is).

A jelen nyár különösen kedvez a klíma telepítő vállalkozásoknak. De sajnos látszanak már a tömeggyártás okozta problémák is (a telepítés körülményeiről most nem beszélnék, az elviekben szigorú szabályokhoz kötött).

Két napja írtam, hogy a hálózat majd hogyan bírja az elektromos autókat: hát itt egy éles teszt – a rengeteg klíma okozta többlet terhelés jól reprezentálja, hogy hol lesz szükség bővítésre, felújításra.

A magam részéről kíváncsi leszek, hány alumínium vezetékes konnektor fog szétégni az idei nyáron, amikbe ezeket a klímaberendezéseket csatlakoztatják… Lehet tippelni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …