Kalandok a családi házban

Kalandok a családi házban

Körülbelül két hete írtam, hogy újra “családi házazunk”, de szigorú feltételekkel. Nagyon durva, hogy a tulajdonosok egyet is értettek minden kitétellel. Tartjuk is magunkat minden előzetes tervhez, ezért eddig minden a legnagyobb rendben.

Tapasztalatok viszont vannak bőven. És ezek nem a bosszantó vagy problémás kategóriába tartoznak, sokkal inkább az érdekes és tanulságos esetek váltogatják egymást. Az alap szituáció az volt, hogy mivel a kommandóink folyamatosan városi kiküldetésekben vesznek részt a következő időszakban, ezért magam vagyok, egyedül, és tudtam, hogy szükségem lesz majd emberekre, akik segítenek.

Hát innen indul a történet.

Sok sztorit hallottam arról, hogy kik és hogyan dolgoznak az építkezéseken, és most testközelből élhetem át velük, az irányításukkal a folyamatokat. Most már bevallhatom: ilyen helyzetben még nem voltam, kétségek és félelmek gyötörtek. A valóság azonban szebb lett mint vártam, és álljon itt néhány megállapítás.

Valószínű szerencsém is van velük.

A közhiedelemmel ellentétben nem isznak. Csak vizet, és egy rakás energiaitalt. Viszont mindenki cigizik, amitől a falra mászom. Állandóan telefonálnak. De ennek ellenére a 8 órából 5-6 órát ténylegesen munkával töltenek. Mindent fel kell nekik írni. Mindent. Ami nincs felírva, az vagy nem lesz, vagy nem úgy lesz. És nem, nem olcsók. Viszont a pénzüket megérik.

És még amiatt érdekes ez a kaland, mert a gazdasági szempontok mellett az emberi tényezőket is figyelembe véve szuper összehasonlítási lehetőséget ad ahhoz, hogy milyen is egy profi kivitelező csapat, és milyen irányban kell tovább haladnunk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.

Villany Péter

Így lopta a szomszéd az áramot

Nem mostani a történet, de a múlt hét pénteki napján a “villany” felújításának utolsó mozzanatai közben jutott eszembe, amikor is kimentem a fogyasztásmérőhöz áramtalanítani a panellakást. Lekapcsoltam a kismegszakítót, hogy be tudjam kötni az új hálózatot.

Villany Péter

Rés a pajzson – erkélynapelem

A vasárnap hajnali kávé majd kiesett a kezemből, és az álmosság is egy csapásra elillant, amikor a szokásos korai lapszemle során szembejött velem egy cikk az alábbi címmel: “Megvan a rés a pajzson, engedélyeztethető egy erkélynapelem Magyarországon”.