Kalandok a családi házban

Kalandok a családi házban

Körülbelül két hete írtam, hogy újra “családi házazunk”, de szigorú feltételekkel. Nagyon durva, hogy a tulajdonosok egyet is értettek minden kitétellel. Tartjuk is magunkat minden előzetes tervhez, ezért eddig minden a legnagyobb rendben.

Tapasztalatok viszont vannak bőven. És ezek nem a bosszantó vagy problémás kategóriába tartoznak, sokkal inkább az érdekes és tanulságos esetek váltogatják egymást. Az alap szituáció az volt, hogy mivel a kommandóink folyamatosan városi kiküldetésekben vesznek részt a következő időszakban, ezért magam vagyok, egyedül, és tudtam, hogy szükségem lesz majd emberekre, akik segítenek.

Hát innen indul a történet.

Sok sztorit hallottam arról, hogy kik és hogyan dolgoznak az építkezéseken, és most testközelből élhetem át velük, az irányításukkal a folyamatokat. Most már bevallhatom: ilyen helyzetben még nem voltam, kétségek és félelmek gyötörtek. A valóság azonban szebb lett mint vártam, és álljon itt néhány megállapítás.

Valószínű szerencsém is van velük.

A közhiedelemmel ellentétben nem isznak. Csak vizet, és egy rakás energiaitalt. Viszont mindenki cigizik, amitől a falra mászom. Állandóan telefonálnak. De ennek ellenére a 8 órából 5-6 órát ténylegesen munkával töltenek. Mindent fel kell nekik írni. Mindent. Ami nincs felírva, az vagy nem lesz, vagy nem úgy lesz. És nem, nem olcsók. Viszont a pénzüket megérik.

És még amiatt érdekes ez a kaland, mert a gazdasági szempontok mellett az emberi tényezőket is figyelembe véve szuper összehasonlítási lehetőséget ad ahhoz, hogy milyen is egy profi kivitelező csapat, és milyen irányban kell tovább haladnunk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.