Kalandok a családi házban

Kalandok a családi házban

Körülbelül két hete írtam, hogy újra “családi házazunk”, de szigorú feltételekkel. Nagyon durva, hogy a tulajdonosok egyet is értettek minden kitétellel. Tartjuk is magunkat minden előzetes tervhez, ezért eddig minden a legnagyobb rendben.

Tapasztalatok viszont vannak bőven. És ezek nem a bosszantó vagy problémás kategóriába tartoznak, sokkal inkább az érdekes és tanulságos esetek váltogatják egymást. Az alap szituáció az volt, hogy mivel a kommandóink folyamatosan városi kiküldetésekben vesznek részt a következő időszakban, ezért magam vagyok, egyedül, és tudtam, hogy szükségem lesz majd emberekre, akik segítenek.

Hát innen indul a történet.

Sok sztorit hallottam arról, hogy kik és hogyan dolgoznak az építkezéseken, és most testközelből élhetem át velük, az irányításukkal a folyamatokat. Most már bevallhatom: ilyen helyzetben még nem voltam, kétségek és félelmek gyötörtek. A valóság azonban szebb lett mint vártam, és álljon itt néhány megállapítás.

Valószínű szerencsém is van velük.

A közhiedelemmel ellentétben nem isznak. Csak vizet, és egy rakás energiaitalt. Viszont mindenki cigizik, amitől a falra mászom. Állandóan telefonálnak. De ennek ellenére a 8 órából 5-6 órát ténylegesen munkával töltenek. Mindent fel kell nekik írni. Mindent. Ami nincs felírva, az vagy nem lesz, vagy nem úgy lesz. És nem, nem olcsók. Viszont a pénzüket megérik.

És még amiatt érdekes ez a kaland, mert a gazdasági szempontok mellett az emberi tényezőket is figyelembe véve szuper összehasonlítási lehetőséget ad ahhoz, hogy milyen is egy profi kivitelező csapat, és milyen irányban kell tovább haladnunk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …