Jószomszédi iszony

Én nem tudom ki hogy van vele, de imádom a munkámat. Bár van olyan része, amit már nem 100% örömmel csinálok (a poros-piszkos feladatokra gondolok elsősorban). De ezekből szerencsére – kiváló helyismerettel és rengeteg knowhow-val rendelkezve, – nincsen már sok, így gyorsan “túl lehet esni rajta”.

Az egész folyamatot viszont nagyon-nagyon szeretem. De, ha ki kellene emelnem, akkor két dolgot legfőképpen. Az egyik az ebédidő. Szinte minden panelban érzem, hogy ki mit készít reggelire, ebédre és esetleg vacsorára. Ezek megjelenése alapján be tudom lőni, hogy mennyi lehet az idő, és egy-egy finomabb illat esetén jól meg is éhezek.

A másik az emberek. Nemcsak az ügyfeleimet szeretem és a történetüket, hanem a lakók egy részével is találkozom, és óhatatlanul is szóba elegyedek velük. Főleg a szomszédokkal. Tapasztalat, ha időben szólunk a társasházi közösségnek a felújításról, akkor a problémák teljesen megoldhatók.

Illetve hát nem is lesznek ilyen jellegű problémák. Főleg, mert mindig megkérek mindenkit, hogy a lehető legtöbb fórumon jelezze a dolgokat (szinte órára pontosan meg tudom mondani a munkafolyamatainkat).

Külön felhívom a lakás új tulajdonosainak a figyelmét arra, hogy a közvetlen szomszédoknak szóban is “illik” jelezni, hiszen ott élnek majd egymás mellett. (Ismerkedésnek sem utolsó módszer.) Ez esetben tényleg nyugodtan dolgozhatunk. És a lakók is tudják, mire számíthatnak, így nincs meglepetés. Sőt.

Most a nyár utolsó nagyobb munkájánál történt, hogy találkoztam a szomszédasszonnyal, aki a kezét összecsapva így szólt: “Maga a villanyszerelő a fészbúkról! Kicsit rövidebb a haja, de rögtön megismertem ám! Abba ne hagyja, nagyon szeretem olvasni magát. Olyan jó történetei vannak.”

Azt hiszem, így le lehet zárni egy nehéz időszakot.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.