Jó hír a gyártóktól!

Egy magát felfedni nem akaró kapcsolatunk jó híreket közölt a múlt héten. A sok negatív dolog között minden apróságnak örülni kell, így most én is így teszek.

Bár korábban sokszor írtam róla, hogy az áremelkedés elkerülhetetlen (akár fokozott ütemben, hónapról hónapra emelkedve is). És arról is írtam, hogy ezt mi az ügyfeleinkkel úgy védjük ki, hogy a szerződés után azonnal megrendeljük és meg is vesszük a beépítendő dolgokat.

A villanyszerelési anyagok ezen a beépítendő időtávon nem romlandóak. Statisztikáink alapján kiszámítható, hogy miből mennyi kell majd a felújításhoz, és ezt könnyű összeírni, megrendelni. Szerencsére most még minden elérhető (bár voltak azért fennakadások!), emiatt ezzel egyelőre nincsen gond.

Az áremelkedés mellett a hiány lehet a következő probléma. Az ellátási láncok akadozása, a nyersanyagok beszerzése lehet esetlegesen a következő bajforrás. És ez, itt a lánc végén majd elsősorban a beépítendő anyagok hiányában ölthet testet (és emiatt pedig az árában is majd).

Ami szerencsés ebben a helyzetben, hogy itthon van kábelgyárunk és összeszerelő üzemünk is. Ezekben az egységekben pedig a forrásunk szerint megfelelő mennyiségű alapanyag van raktáron ahhoz, hogy ha most leállna az utánpótlás, még 2-3 hónapig bizonosan el tudnának látni minket beépítendő anyagokkal. Ami jó hír ebben, hogy ha ez igaz, akkor ennyi időnk biztosan lesz kitalálni, hogy “mihez is kezdjünk”.

Természetesen nem tisztem megítélni ezt az információt. Amit biztosan érzek, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, és nagy a bizonytalanság. Nagyon sok nézőpontot kell figyelembe venni, és nagyon sok minden történhet.

Mi a magunk részéről tudásunknak megfelelően a lehető legjobban felkészülünk a változásokra, és állunk elébe a elkövetkező időszaknak. Mindenképpen izgalmas lesz, ez biztos.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.