Jégkorong tornádó

Ugye mindannyian találkoztatok már a ‘fotelhuszár’ kifejezéssel. Ők azok, akik egy “fotelből”, a monitor előtt ülve mindent jobban tudnak. Nos ennek egy változata a ‘fotelszurkoló’, aki ugyanezt csinálja, csak adott sportesemény kapcsán.

Nos, hogy jön ez ide és a villanyszereléshez? Nos, a villanyszereléshez ennek semmi köze, csak annyi, hogy Villany Péter igazi jégkorong „fotelszurker”, most már családostul persze. És néha (a gyerekek előtti időszámításban gyakran) eljár megnézni élőben egy-egy ilyen jégkorong meccset.

Végre most sem marad el, úgyhogy újra nyakunkba vesszük a motyónkat, és elindulunk: “a fotelszurker meccsre megy”! Jégkorong világbajnokság, Szlovénia, Ljubljana! 3 éve még nem éreztük a késztetést, Hanga lányom is kicsi volt (jó persze, az az igazság, hogy nem is akartunk Kazahsztánba menni).

Kalandos lesz, nem vitás. Már a jegyek megszerzése sem volt egyszerű, volt némi idegeskedés körülötte, de aztán életem párja megoldotta. Először is, amint lehetett, megvettük ugyan a bérleteket, a szerintünk legjobbnak vélt helyekre. Jó korán, hogy jó legyen az euró is a forinthoz képest.

Aztán a sajnálatos események miatt kizártak két csapatot is, így átalakult a világbajnokság menetrendje. Nagyon nem izgultunk, biztosan írnak majd, hogy mi lesz a jegyek sorsa, milyen meccsre lesz érvényes, stb. Szerintetek? Sokat szidjuk az itthoni cégek kommunikációjának hiányát, de ez most ott is igaz volt.

Múlt hét csütörtök hajnalra derült ki, hogy nincs jegyünk, és a bérletek árát már korábban visszautalták (ez utóbbi is megér egy misét, de ez már apróság volt). Itt engedtük el a dolgot, és ez volt a jó döntés: megyünk, aztán majd lesz valahogy. Szerencsére napijegyekből volt bőven még, jobb helyeken ülünk és olcsóbban is jutottunk hozzá.

Szóval valószínű, amikor ezeket a sorokat olvasod, mi éppen a fővárossal ismerkedünk.

Az első meccsnap kedden délután lesz. Izgatottan várjuk, kíváncsiak vagyunk a gyerekeket mennyire szippantja be a hangulat.

Hajrá magyarok!!!

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.