Jégkorong, hajrá magyarok!

Kedvenc sportom. Valamikor a 2000-es években fedeztem fel magamnak azt a blogot, ami egyébként – egy másik formában ugyan – de mindmáig létezik. Ennek kapcsán már a tévében is néztem a meccseket.

Talán az első vb-élményem, amit már követtem élőben, és amikor már tudtam, hogy hogyan eszik vagy isszák ezt a sportot, a 2002-es székesfehérvári és dunaújvárosi torna volt. Itt még a második vonal egyik csoportjában játszottunk (elég jól, 2-ak lettünk).

Játszani soha nem akartam, egyszerűen csak vonzott a dolog nézőként. Akkor még nem mentünk meccsekre. Az eredményeket követtem, és ha a TV adott néha 1-1 meccset, azt megnéztem. Nem voltam/vagyok NHL fun, ami igazán érdekel, az a magyar játékosok szereplése.

Kimondottan izgalmas a külföldön játszók szereplését nyomon követni. Kik és milyen bajnokságokban játsszanak, milyen eredményeket érnek el. Meg-megdobban a szívem, amikor fiatal játékosok jó eredményeket érnek el. Hiszem, hogy ez hosszú távon jó lehet a válogatottnak.

Durva, hogy hogy telik az idő. Most már a családommal járunk meccsekre. Szinte csak a válogatott mérkőzésekre. Bevallom a tömeget nem igazán szeretem, ezért többnyire olyan napokon megyünk, amikor várhatóan kevesebben lesznek.

Imádom a szurkolást, és igazán felemelő, amikor pár ezer ember skandálja a jól ismert dallamokat és együtt énekel. Ezt az érzést semmi más nem tudja visszaadni. Olyan kicsit, mint egy drog: “Még, még, még, még, ennyi nem elég!”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).