Jégkorong, hajrá magyarok!

Kedvenc sportom. Valamikor a 2000-es években fedeztem fel magamnak azt a blogot, ami egyébként – egy másik formában ugyan – de mindmáig létezik. Ennek kapcsán már a tévében is néztem a meccseket.

Talán az első vb-élményem, amit már követtem élőben, és amikor már tudtam, hogy hogyan eszik vagy isszák ezt a sportot, a 2002-es székesfehérvári és dunaújvárosi torna volt. Itt még a második vonal egyik csoportjában játszottunk (elég jól, 2-ak lettünk).

Játszani soha nem akartam, egyszerűen csak vonzott a dolog nézőként. Akkor még nem mentünk meccsekre. Az eredményeket követtem, és ha a TV adott néha 1-1 meccset, azt megnéztem. Nem voltam/vagyok NHL fun, ami igazán érdekel, az a magyar játékosok szereplése.

Kimondottan izgalmas a külföldön játszók szereplését nyomon követni. Kik és milyen bajnokságokban játsszanak, milyen eredményeket érnek el. Meg-megdobban a szívem, amikor fiatal játékosok jó eredményeket érnek el. Hiszem, hogy ez hosszú távon jó lehet a válogatottnak.

Durva, hogy hogy telik az idő. Most már a családommal járunk meccsekre. Szinte csak a válogatott mérkőzésekre. Bevallom a tömeget nem igazán szeretem, ezért többnyire olyan napokon megyünk, amikor várhatóan kevesebben lesznek.

Imádom a szurkolást, és igazán felemelő, amikor pár ezer ember skandálja a jól ismert dallamokat és együtt énekel. Ezt az érzést semmi más nem tudja visszaadni. Olyan kicsit, mint egy drog: “Még, még, még, még, ennyi nem elég!”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.