Jégkorong – Ez lett a vége

Ott voltunk. Személyesen. És hihetetlen izgalmas volt! És híres lettem. De erről a végén…

A vége az lett, hogy feljutottunk! A legjobbak közé az A csoportba! Röviden és tömören ennyi. És, ha egy kis szerencsénk van, akkor jövőre itthon nézünk jó pár kiváló meccset a jégkorong elit csapataival. Ez május végén eldől, érdemes lesz figyelni a híreket.

Sok minden kavarog a fejemben a meccsek kapcsán, úgy is mind a játékról, mind a hangulatról. Lehet kellene ezekről írni egy hosszabb “esszét”, de olyan szuper volt az egész, hogy objektíven megítélni most nem lehet. A negatív élményekről pedig már ott levontuk a következtetéseket, és felhasználjuk őket a következő világbajnokságon.

Ami viszont kikívánkozik, hogy érdekes párhuzamot véltem felfedezni a négy meccs, és az általunk használt villanyszerelési folyamatok között. A második meccs után villant ez be, mikor picit haragudtam rájuk (nyögvenyelős győzelem), de ez a gondolat megnyugtatott.

Az első meccs a koreaiak ellen volt. És ez volt a leges legjobb. Látszott, hogy nagyon profin mentünk a megbeszélt taktika útján, és ez minden percben kifizetődött. Olyan, mint nálunk a délelőtt a munkában, amikor a frissen tervezett napunknak úgymond “nekiugrunk”, és szuperül mennek a lábak, a kezek, fejben is topon van a csapat.

A második meccs a Litvánok ellen teljesen visszaadta a délutánokat. Jól megebédeltünk, és az ebéd utáni kávé (ha van) illetve lelkesedés még egy kicsit megdobja a munkatempót. De aztán a hasunk is, meg az agyunk is lehúz, és kissé nyögvenyelős a szituáció már.

Természetesen a jó terv még mindig “visz” magával, de már közel sem olyan hatékonyan, mint délelőtt. Ahogyan a meccsen is a srácok a saját eltervezett játékukat játszották, és ez eredményezett jó pár helyzetet, de a kisebb koncentráció miatt ezeket nem sikerült értékesíteni, így izgalmas lett a végjáték.

Pénteken bár a Szlovén csapat ellen vereség lett a vége, de ott is látszott, hogy ha a terveknek megfelelően odafigyelve dolgozunk végig, van esélyünk. A vasárnapi meccs pedig a Litván mérkőzés kópiája volt: jó kezdés, szenvedős folytatás. De érezni lehetett, benne volt a levegőben, hogy a srácok ebéd után is addig “kaparnak”, amíg győzelem nem lesz a vége.

Levontam a tanulságot: ha minden poszton a megfelelő ember van, aki mind emberileg, mind tudásban, mind érzelmileg a megfelelő szinten van, akkor képes a felvázolt tervek végrehajtására. És, ha ezeket a feladatokat tökéletesen elvégzi, akkor még egy erősebb ellenfél ellen (mondjuk egy 80 nm panellakás) is eséllyel vehetjük fel a “harcot”.

És utolsóként, de nem utolsó sorban, vágókép voltam a szünetekben a nagy kivetítőn. 

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.