Jégkorong – Ez lett a vége

Ott voltunk. Személyesen. És hihetetlen izgalmas volt! És híres lettem. De erről a végén…

A vége az lett, hogy feljutottunk! A legjobbak közé az A csoportba! Röviden és tömören ennyi. És, ha egy kis szerencsénk van, akkor jövőre itthon nézünk jó pár kiváló meccset a jégkorong elit csapataival. Ez május végén eldől, érdemes lesz figyelni a híreket.

Sok minden kavarog a fejemben a meccsek kapcsán, úgy is mind a játékról, mind a hangulatról. Lehet kellene ezekről írni egy hosszabb “esszét”, de olyan szuper volt az egész, hogy objektíven megítélni most nem lehet. A negatív élményekről pedig már ott levontuk a következtetéseket, és felhasználjuk őket a következő világbajnokságon.

Ami viszont kikívánkozik, hogy érdekes párhuzamot véltem felfedezni a négy meccs, és az általunk használt villanyszerelési folyamatok között. A második meccs után villant ez be, mikor picit haragudtam rájuk (nyögvenyelős győzelem), de ez a gondolat megnyugtatott.

Az első meccs a koreaiak ellen volt. És ez volt a leges legjobb. Látszott, hogy nagyon profin mentünk a megbeszélt taktika útján, és ez minden percben kifizetődött. Olyan, mint nálunk a délelőtt a munkában, amikor a frissen tervezett napunknak úgymond “nekiugrunk”, és szuperül mennek a lábak, a kezek, fejben is topon van a csapat.

A második meccs a Litvánok ellen teljesen visszaadta a délutánokat. Jól megebédeltünk, és az ebéd utáni kávé (ha van) illetve lelkesedés még egy kicsit megdobja a munkatempót. De aztán a hasunk is, meg az agyunk is lehúz, és kissé nyögvenyelős a szituáció már.

Természetesen a jó terv még mindig “visz” magával, de már közel sem olyan hatékonyan, mint délelőtt. Ahogyan a meccsen is a srácok a saját eltervezett játékukat játszották, és ez eredményezett jó pár helyzetet, de a kisebb koncentráció miatt ezeket nem sikerült értékesíteni, így izgalmas lett a végjáték.

Pénteken bár a Szlovén csapat ellen vereség lett a vége, de ott is látszott, hogy ha a terveknek megfelelően odafigyelve dolgozunk végig, van esélyünk. A vasárnapi meccs pedig a Litván mérkőzés kópiája volt: jó kezdés, szenvedős folytatás. De érezni lehetett, benne volt a levegőben, hogy a srácok ebéd után is addig “kaparnak”, amíg győzelem nem lesz a vége.

Levontam a tanulságot: ha minden poszton a megfelelő ember van, aki mind emberileg, mind tudásban, mind érzelmileg a megfelelő szinten van, akkor képes a felvázolt tervek végrehajtására. És, ha ezeket a feladatokat tökéletesen elvégzi, akkor még egy erősebb ellenfél ellen (mondjuk egy 80 nm panellakás) is eséllyel vehetjük fel a “harcot”.

És utolsóként, de nem utolsó sorban, vágókép voltam a szünetekben a nagy kivetítőn. 

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.