Istentisztelet az erkélyen

Ezt el kell mesélnem. Nem igazán szerettem volna írni róla, mert ez mindenkinek a magánügye, és senkit sem szeretnék megbántani. Mert a vallás vagy nem vallás egy olyan része az életünknek, ami csak ránk tartozik, de igazán meg lehet bántani másokat ezen keresztül.

Szóval mindenképpen kényes téma, ezért nincs is semmi köze a villanyszereléshez, de az életünk változásához, és ezáltal a szokásaink változásához viszont nagyon is sok van, és egy panellakás felújítása közben találkoztam a jelenséggel, már többször is.

Ezért úgy döntöttem, hogy mégis írok róla.

Legutóbbi alkalommal három hete, a 9-ik emeleten újítottunk fel egy elektromos hálózatot Kelenföld közelében.

Jó munka volt, 4 nap alatt kényelmesen végeztünk, a srácok is profik voltak. Nagyon elégedett volt mindenki: a tulajdonos is, mi is. Win-win, azaz mindkét fél győz.

Azon a környéken sok a panel egymás hegyén-hátán, és jól láthatók egymás erkélyei és ablakai. De amúgy is, az egyik legnépesebb lakótelep ez, és talán az egyik legjobb látképet is biztosítja (innen látszanak a jó pár utcával odébb lévő házak “magaslatai” is). Templom is van, egy biztosan a közelben, jól hallatszott oda a déli harangszó.

Első reggel vettük észre az erkély beépített ablakán kihajolva, miközben az előző hét eseményeit vitattuk meg. 8 óra magasságában történt, hogy az alsó-szélső szomszéd olvasóval a kezében (rózsafüzér) imádkozott. A reggeli misét jelző harangszóra kezdve.

Ezt egyébként láttam már korábban is, a “templom-bezárások” alkalmával (ez nagyon nem jó szó, de ez jutott most eszembe). Ha jól emlékszem Újpesten.

De ott nemcsak egy, hanem két- három embert is. Akkor nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, ahogy igazából most sem, mert csak érdekesség képpen írtam, hogy hogyan változnak szokásaink a környezeti hatások által.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.