Irány a kert!

Ha itt a tavasz, akkor irány a kert!

Amikor az időjárás is a kegyeibe fogad, és szép napsütéses időben lehet dolgozni a felhasználni kívánt faanyagon, akkor tudom igazán értékelni, hogy vannak nagyon jó emberek körülöttem, akik miatt ez sikerülhet.

Aztán azért rájöttem, hogy a magaságyás építés jól megmozgat minden testrészt és izmot, és teljesen más mozgást igényel, mint a vésés vagy villanyszerelés fizikai része. Ezért aztán átmozgató sportnak sem utolsó.

És ha már itt a tavasz, eljött az ideje egy kis átszervezésnek is. Az elmúlt időszak tapasztalatai megmutatták milyen irányban kell fejlesztenünk a kerti gazdálkodást. Na jó, azért itt ne gondoljatok semmi extrára: Kati, a feleségem kiadja a feladatot: “Itt kell ásni!” én meg ott ások.

Az mondjuk egyszer biztos, hogy a modern technika itt is beköltözött az életünkbe, ezért fúrni faragni is egyszerűbb az akkumulátoros gépekkel. A rotációs eszközök is adottak a föld átmozgatására, bár pont az a cél a magas ágyásokkal, hogy ezt elkerüljük.

A vízgazdálkodás és a vízmegtartó képesség javítása az idei fő cél, mert valószínűleg idén is kevesebb esőt várhatunk. Ez a munka tipikus esete annak, amikor előre beleteszed az energiát, hogy aztán később learasd ennek a gyümölcseit.

Ez egyébként az élet minden területén igaz (a villanyszerelésben is, a vállalkozásban is), bár itt, a “kertészkedésben” ez akár éveket is jelenthet. De azt hiszem megéri, mert ami szép, az szép, és ami finom, az finom. És az sem mellékes, hogy tudod, hogy honnan van.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).