Irány a kert!

Ha itt a tavasz, akkor irány a kert!

Amikor az időjárás is a kegyeibe fogad, és szép napsütéses időben lehet dolgozni a felhasználni kívánt faanyagon, akkor tudom igazán értékelni, hogy vannak nagyon jó emberek körülöttem, akik miatt ez sikerülhet.

Aztán azért rájöttem, hogy a magaságyás építés jól megmozgat minden testrészt és izmot, és teljesen más mozgást igényel, mint a vésés vagy villanyszerelés fizikai része. Ezért aztán átmozgató sportnak sem utolsó.

És ha már itt a tavasz, eljött az ideje egy kis átszervezésnek is. Az elmúlt időszak tapasztalatai megmutatták milyen irányban kell fejlesztenünk a kerti gazdálkodást. Na jó, azért itt ne gondoljatok semmi extrára: Kati, a feleségem kiadja a feladatot: “Itt kell ásni!” én meg ott ások.

Az mondjuk egyszer biztos, hogy a modern technika itt is beköltözött az életünkbe, ezért fúrni faragni is egyszerűbb az akkumulátoros gépekkel. A rotációs eszközök is adottak a föld átmozgatására, bár pont az a cél a magas ágyásokkal, hogy ezt elkerüljük.

A vízgazdálkodás és a vízmegtartó képesség javítása az idei fő cél, mert valószínűleg idén is kevesebb esőt várhatunk. Ez a munka tipikus esete annak, amikor előre beleteszed az energiát, hogy aztán később learasd ennek a gyümölcseit.

Ez egyébként az élet minden területén igaz (a villanyszerelésben is, a vállalkozásban is), bár itt, a “kertészkedésben” ez akár éveket is jelenthet. De azt hiszem megéri, mert ami szép, az szép, és ami finom, az finom. És az sem mellékes, hogy tudod, hogy honnan van.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.