Irány a kert!

Ha itt a tavasz, akkor irány a kert!

Amikor az időjárás is a kegyeibe fogad, és szép napsütéses időben lehet dolgozni a felhasználni kívánt faanyagon, akkor tudom igazán értékelni, hogy vannak nagyon jó emberek körülöttem, akik miatt ez sikerülhet.

Aztán azért rájöttem, hogy a magaságyás építés jól megmozgat minden testrészt és izmot, és teljesen más mozgást igényel, mint a vésés vagy villanyszerelés fizikai része. Ezért aztán átmozgató sportnak sem utolsó.

És ha már itt a tavasz, eljött az ideje egy kis átszervezésnek is. Az elmúlt időszak tapasztalatai megmutatták milyen irányban kell fejlesztenünk a kerti gazdálkodást. Na jó, azért itt ne gondoljatok semmi extrára: Kati, a feleségem kiadja a feladatot: “Itt kell ásni!” én meg ott ások.

Az mondjuk egyszer biztos, hogy a modern technika itt is beköltözött az életünkbe, ezért fúrni faragni is egyszerűbb az akkumulátoros gépekkel. A rotációs eszközök is adottak a föld átmozgatására, bár pont az a cél a magas ágyásokkal, hogy ezt elkerüljük.

A vízgazdálkodás és a vízmegtartó képesség javítása az idei fő cél, mert valószínűleg idén is kevesebb esőt várhatunk. Ez a munka tipikus esete annak, amikor előre beleteszed az energiát, hogy aztán később learasd ennek a gyümölcseit.

Ez egyébként az élet minden területén igaz (a villanyszerelésben is, a vállalkozásban is), bár itt, a “kertészkedésben” ez akár éveket is jelenthet. De azt hiszem megéri, mert ami szép, az szép, és ami finom, az finom. És az sem mellékes, hogy tudod, hogy honnan van.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.