Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál!!!

Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál

Nap, mint nap halljuk, hogy mi lett drágább, vagy miből lett hiány. Egyik napról a másikra a szigetelőanyagok ára kétszereződött meg, aztán a megfelelő mennyiségű faanyag nem volt kapható…

Enyhén fogalmazva: nem túl ideális ez az állapot. És ha mindez nem elég, a különböző támogatások okán boldog-boldogtalan építkezik, felújít.

Panasz részemről nincs, hiszen ki sem látszunk a munkából (bár ez mondjuk nálunk korábban is így volt), és egyelőre a “nyersanyag-hiány” bennünket nem érint. A hiány egyelőre nem, ez igaz, de az áremelkedés sajnos igen.

A különböző változások, piaci tendenciák minket sem kerülhetnek el, ami több ütemben ugyan, de bevezetésre került a mi “ellátásunkba” is, ami a kábeleket, kapcsolókat és egyéb alkatrészeket jelenti.

Nagyjából 20-50% körüli drágulásról beszélünk. Ez a mi általunk használt anyagokra érvényes elsősorban, és hordoz magában a jövőre nézve még némi bizonytalanságot, hogy van-e még fölfelé?

Ez megnehezíti a munkák árazását, ugyanis jelen pillanatban nem látszik, hogy egy 3 hónap múlva esedékes felújítás esetén az anyagköltség mennyit változik.

Megdöbbentően egyszerű módszerünk van: a szerződés megkötésekor (ami minden esetben megtörténik, hiszen csak így fixálok időpontot) a várhatóan felhasznált anyagokat is megrendelem, így egyrészt elkerüljük egy esetleges áremelkedés, másrészt a hiány okozta problémákat.

Mi így segítünk ügyfeleinknek a felújítás amúgy sem egyszerű folyamatában.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.