Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál!!!

Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál

Nap, mint nap halljuk, hogy mi lett drágább, vagy miből lett hiány. Egyik napról a másikra a szigetelőanyagok ára kétszereződött meg, aztán a megfelelő mennyiségű faanyag nem volt kapható…

Enyhén fogalmazva: nem túl ideális ez az állapot. És ha mindez nem elég, a különböző támogatások okán boldog-boldogtalan építkezik, felújít.

Panasz részemről nincs, hiszen ki sem látszunk a munkából (bár ez mondjuk nálunk korábban is így volt), és egyelőre a “nyersanyag-hiány” bennünket nem érint. A hiány egyelőre nem, ez igaz, de az áremelkedés sajnos igen.

A különböző változások, piaci tendenciák minket sem kerülhetnek el, ami több ütemben ugyan, de bevezetésre került a mi “ellátásunkba” is, ami a kábeleket, kapcsolókat és egyéb alkatrészeket jelenti.

Nagyjából 20-50% körüli drágulásról beszélünk. Ez a mi általunk használt anyagokra érvényes elsősorban, és hordoz magában a jövőre nézve még némi bizonytalanságot, hogy van-e még fölfelé?

Ez megnehezíti a munkák árazását, ugyanis jelen pillanatban nem látszik, hogy egy 3 hónap múlva esedékes felújítás esetén az anyagköltség mennyit változik.

Megdöbbentően egyszerű módszerünk van: a szerződés megkötésekor (ami minden esetben megtörténik, hiszen csak így fixálok időpontot) a várhatóan felhasznált anyagokat is megrendelem, így egyrészt elkerüljük egy esetleges áremelkedés, másrészt a hiány okozta problémákat.

Mi így segítünk ügyfeleinknek a felújítás amúgy sem egyszerű folyamatában.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.