Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál!!!

Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál

Nap, mint nap halljuk, hogy mi lett drágább, vagy miből lett hiány. Egyik napról a másikra a szigetelőanyagok ára kétszereződött meg, aztán a megfelelő mennyiségű faanyag nem volt kapható…

Enyhén fogalmazva: nem túl ideális ez az állapot. És ha mindez nem elég, a különböző támogatások okán boldog-boldogtalan építkezik, felújít.

Panasz részemről nincs, hiszen ki sem látszunk a munkából (bár ez mondjuk nálunk korábban is így volt), és egyelőre a “nyersanyag-hiány” bennünket nem érint. A hiány egyelőre nem, ez igaz, de az áremelkedés sajnos igen.

A különböző változások, piaci tendenciák minket sem kerülhetnek el, ami több ütemben ugyan, de bevezetésre került a mi “ellátásunkba” is, ami a kábeleket, kapcsolókat és egyéb alkatrészeket jelenti.

Nagyjából 20-50% körüli drágulásról beszélünk. Ez a mi általunk használt anyagokra érvényes elsősorban, és hordoz magában a jövőre nézve még némi bizonytalanságot, hogy van-e még fölfelé?

Ez megnehezíti a munkák árazását, ugyanis jelen pillanatban nem látszik, hogy egy 3 hónap múlva esedékes felújítás esetén az anyagköltség mennyit változik.

Megdöbbentően egyszerű módszerünk van: a szerződés megkötésekor (ami minden esetben megtörténik, hiszen csak így fixálok időpontot) a várhatóan felhasznált anyagokat is megrendelem, így egyrészt elkerüljük egy esetleges áremelkedés, másrészt a hiány okozta problémákat.

Mi így segítünk ügyfeleinknek a felújítás amúgy sem egyszerű folyamatában.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.