Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál!!!

Inflációvédelem a leszerződött munkáinknál

Nap, mint nap halljuk, hogy mi lett drágább, vagy miből lett hiány. Egyik napról a másikra a szigetelőanyagok ára kétszereződött meg, aztán a megfelelő mennyiségű faanyag nem volt kapható…

Enyhén fogalmazva: nem túl ideális ez az állapot. És ha mindez nem elég, a különböző támogatások okán boldog-boldogtalan építkezik, felújít.

Panasz részemről nincs, hiszen ki sem látszunk a munkából (bár ez mondjuk nálunk korábban is így volt), és egyelőre a “nyersanyag-hiány” bennünket nem érint. A hiány egyelőre nem, ez igaz, de az áremelkedés sajnos igen.

A különböző változások, piaci tendenciák minket sem kerülhetnek el, ami több ütemben ugyan, de bevezetésre került a mi “ellátásunkba” is, ami a kábeleket, kapcsolókat és egyéb alkatrészeket jelenti.

Nagyjából 20-50% körüli drágulásról beszélünk. Ez a mi általunk használt anyagokra érvényes elsősorban, és hordoz magában a jövőre nézve még némi bizonytalanságot, hogy van-e még fölfelé?

Ez megnehezíti a munkák árazását, ugyanis jelen pillanatban nem látszik, hogy egy 3 hónap múlva esedékes felújítás esetén az anyagköltség mennyit változik.

Megdöbbentően egyszerű módszerünk van: a szerződés megkötésekor (ami minden esetben megtörténik, hiszen csak így fixálok időpontot) a várhatóan felhasznált anyagokat is megrendelem, így egyrészt elkerüljük egy esetleges áremelkedés, másrészt a hiány okozta problémákat.

Mi így segítünk ügyfeleinknek a felújítás amúgy sem egyszerű folyamatában.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.