Indítsuk el az évet!

Indítsuk el az évet!

Helló 2022! Itt vagyunk újra és még mindig! Tavaly 10 évesek lettünk. Levontuk a megfelelő következtetéseket, megtettük, amit meg kellett. Úgyhogy hajrá, indítsuk el az évet!

Az év eleje mindig érdekes pontja a munkánknak. Általában úgy érzem elsőre az első napon (legalábbis az előtte lévő estén már mindenképp), mintha valami irdatlan nehézségű dologba kellene belekezdenem. Kicsit kedvetlen, kicsit lusta? Talán.

Pedig nem történt semmi más, mint az, hogy az ünnepek alatt 2 hétre teljesen kikapcsolom a munka fizikai részét. Az eddig egyensúlyban lévő két sík (a fizikai és a szellemi) létezése teljesen megborul, és ez a háttérfolyamatok hirtelen megugró fejlesztésével jár együtt.

Ilyenkor történik minden évben az, hogy az év közben csak lehetőségként megjelenő ötletek egy része fizikai test ölt, és kijelöli a következő évi utat, amit járni fogunk. Utólag kicsit sajnálom azt, hogy sok kiváló dolgot kell elengednem. Részben azért, mert akkor kellett volna velük foglalkoznom, amikor feltűntek, de idő hiányában ezeket félretettem.

Mivel szeretem a munkámat, és annak fizikai részét is, az első nap első órájában újra megváltozik a hozzáállásom: nagyon szeretem tervezni, irányítani, és megvalósítani is az elképzeléseket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.