Indítsuk el az évet!

Indítsuk el az évet!

Helló 2022! Itt vagyunk újra és még mindig! Tavaly 10 évesek lettünk. Levontuk a megfelelő következtetéseket, megtettük, amit meg kellett. Úgyhogy hajrá, indítsuk el az évet!

Az év eleje mindig érdekes pontja a munkánknak. Általában úgy érzem elsőre az első napon (legalábbis az előtte lévő estén már mindenképp), mintha valami irdatlan nehézségű dologba kellene belekezdenem. Kicsit kedvetlen, kicsit lusta? Talán.

Pedig nem történt semmi más, mint az, hogy az ünnepek alatt 2 hétre teljesen kikapcsolom a munka fizikai részét. Az eddig egyensúlyban lévő két sík (a fizikai és a szellemi) létezése teljesen megborul, és ez a háttérfolyamatok hirtelen megugró fejlesztésével jár együtt.

Ilyenkor történik minden évben az, hogy az év közben csak lehetőségként megjelenő ötletek egy része fizikai test ölt, és kijelöli a következő évi utat, amit járni fogunk. Utólag kicsit sajnálom azt, hogy sok kiváló dolgot kell elengednem. Részben azért, mert akkor kellett volna velük foglalkoznom, amikor feltűntek, de idő hiányában ezeket félretettem.

Mivel szeretem a munkámat, és annak fizikai részét is, az első nap első órájában újra megváltozik a hozzáállásom: nagyon szeretem tervezni, irányítani, és megvalósítani is az elképzeléseket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.