Indítsuk el az évet!

Indítsuk el az évet!

Helló 2022! Itt vagyunk újra és még mindig! Tavaly 10 évesek lettünk. Levontuk a megfelelő következtetéseket, megtettük, amit meg kellett. Úgyhogy hajrá, indítsuk el az évet!

Az év eleje mindig érdekes pontja a munkánknak. Általában úgy érzem elsőre az első napon (legalábbis az előtte lévő estén már mindenképp), mintha valami irdatlan nehézségű dologba kellene belekezdenem. Kicsit kedvetlen, kicsit lusta? Talán.

Pedig nem történt semmi más, mint az, hogy az ünnepek alatt 2 hétre teljesen kikapcsolom a munka fizikai részét. Az eddig egyensúlyban lévő két sík (a fizikai és a szellemi) létezése teljesen megborul, és ez a háttérfolyamatok hirtelen megugró fejlesztésével jár együtt.

Ilyenkor történik minden évben az, hogy az év közben csak lehetőségként megjelenő ötletek egy része fizikai test ölt, és kijelöli a következő évi utat, amit járni fogunk. Utólag kicsit sajnálom azt, hogy sok kiváló dolgot kell elengednem. Részben azért, mert akkor kellett volna velük foglalkoznom, amikor feltűntek, de idő hiányában ezeket félretettem.

Mivel szeretem a munkámat, és annak fizikai részét is, az első nap első órájában újra megváltozik a hozzáállásom: nagyon szeretem tervezni, irányítani, és megvalósítani is az elképzeléseket.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.