Indítsuk el az évet!

Indítsuk el az évet!

Helló 2022! Itt vagyunk újra és még mindig! Tavaly 10 évesek lettünk. Levontuk a megfelelő következtetéseket, megtettük, amit meg kellett. Úgyhogy hajrá, indítsuk el az évet!

Az év eleje mindig érdekes pontja a munkánknak. Általában úgy érzem elsőre az első napon (legalábbis az előtte lévő estén már mindenképp), mintha valami irdatlan nehézségű dologba kellene belekezdenem. Kicsit kedvetlen, kicsit lusta? Talán.

Pedig nem történt semmi más, mint az, hogy az ünnepek alatt 2 hétre teljesen kikapcsolom a munka fizikai részét. Az eddig egyensúlyban lévő két sík (a fizikai és a szellemi) létezése teljesen megborul, és ez a háttérfolyamatok hirtelen megugró fejlesztésével jár együtt.

Ilyenkor történik minden évben az, hogy az év közben csak lehetőségként megjelenő ötletek egy része fizikai test ölt, és kijelöli a következő évi utat, amit járni fogunk. Utólag kicsit sajnálom azt, hogy sok kiváló dolgot kell elengednem. Részben azért, mert akkor kellett volna velük foglalkoznom, amikor feltűntek, de idő hiányában ezeket félretettem.

Mivel szeretem a munkámat, és annak fizikai részét is, az első nap első órájában újra megváltozik a hozzáállásom: nagyon szeretem tervezni, irányítani, és megvalósítani is az elképzeléseket.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.