Így beszélgess Sirivel és Alexával!

Így beszélgess Sirivel és Alexával!

Egy korábbi ügyfelem – ahol előkészítettük az elektromos hálózatot az okos-otthon megoldásokra – érdekes nézőpontot adott. Én magam furcsálltam, de aztán máshonnan is, más emberektől is hallottam erről.

Mégpedig azt, hogy azért nem szeretnének ilyen beszélő, hanggal irányítható ketyeréket, mert nem tudnak angolul beszélni. “Á Péter, figyelj, majd ha lesz időm, megtanulok egy kicsit angolul, na majd akkor talán!” És hát tudjátok mi szokott lenni ebből…

Nekik jó hír: lehet már korábban is volt, de én most fedeztem fel: a Google Translate segítségével ez az akadály is elhárítható. Ugyanis nemcsak felolvassa a szöveget, hanem a neki elmondott szöveget le is tudja írni, és fordítja is neked egyből, sőt hangosan ki is mondja.

Igen, elég csak elmondanod neki magyarul amit szeretnél, lefordítja, és kellemes női (néhol enyhén erotikus) hangon mondja is angolul. Egy kedves barátom mutatta meg nekem, hogy már ez is létezik, s azóta ezzel játszunk itthon.

Lehet hogy ezzel végleg elhárul minden kommunikációs akadály azok előtt is, akik nehezen tanulnak nyelveket? És nemcsak ezen a területen?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.