Így beszélgess Sirivel és Alexával!

Így beszélgess Sirivel és Alexával!

Egy korábbi ügyfelem – ahol előkészítettük az elektromos hálózatot az okos-otthon megoldásokra – érdekes nézőpontot adott. Én magam furcsálltam, de aztán máshonnan is, más emberektől is hallottam erről.

Mégpedig azt, hogy azért nem szeretnének ilyen beszélő, hanggal irányítható ketyeréket, mert nem tudnak angolul beszélni. “Á Péter, figyelj, majd ha lesz időm, megtanulok egy kicsit angolul, na majd akkor talán!” És hát tudjátok mi szokott lenni ebből…

Nekik jó hír: lehet már korábban is volt, de én most fedeztem fel: a Google Translate segítségével ez az akadály is elhárítható. Ugyanis nemcsak felolvassa a szöveget, hanem a neki elmondott szöveget le is tudja írni, és fordítja is neked egyből, sőt hangosan ki is mondja.

Igen, elég csak elmondanod neki magyarul amit szeretnél, lefordítja, és kellemes női (néhol enyhén erotikus) hangon mondja is angolul. Egy kedves barátom mutatta meg nekem, hogy már ez is létezik, s azóta ezzel játszunk itthon.

Lehet hogy ezzel végleg elhárul minden kommunikációs akadály azok előtt is, akik nehezen tanulnak nyelveket? És nemcsak ezen a területen?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.