Horgászélmények Akasztón

Ez itt és most csak egy kis családi élménymegosztás lesz, egy pici mese, aminek a végére kiderül, hogy mi köze is van az egésznek a villanyszereléshez. A családunk férfitagjai így vagy úgy, de egy idő után eltaláltak az elektromossággal kapcsolatos munkákkal. (keresztapám beceneve pl. Amper volt).

Közös volt még bennük, bennünk, hogy mindannyian szerettek, szeretünk kikapcsolódásként a természetben ücsörögni, és ehhez kapcsolódóan horgászni. Nem emlékszem pontosan, de mintha az orvos is javasolta volna, de ezt lehet, keverem mással. Emiatt havonta egyszer a családunk (a panelvillanyos cég) felkerekedik, és elmegy egy napra horgászni.

Na de vissza Akasztóhoz, ahová már régen vágytunk, mert szeretünk új helyeket felfedezni. Szóval ez egy elég nagy tórendszer, egy autentikusnak (valódinak) nevezhető halász csárdával, saját halnevelő tavakkal és ehhez kapcsolódóan (számomra úgy, mintha mellékes lenne csak) horgászati lehetőséggel is.

Van ezen a területen egy csatornának nevezhető kis tó a nagy tó körül, ami teljességgel visszaadta gyermekkorom élményeit. Jó páran azok közül, akik követnek engem, tudják hogy milyen volt annak idején az Új-Árok és a Kövecses. Mikor még libák tanyáztak a parton (de szerettük őket!), és hébe-hóba tehenek legeltek a réten.

Az akkori Kövecses gyerekszemmel egy vadregényes, nádassal benőtt, tökleveles vízfelület volt, ahol néha bizonyos helyeken akadt hely egy-egy spiccbottal horgászni is. És micsoda halakkal találkozott ott az ember fia! Kárászok, keszegek, csukák… Talán a Tüskevár vadregényes világához tudnám hasonlítani – nyaranta ugyanazt jelentette nekünk, mint Tutajosnak a Berek.

És ahogy ott ültem a régi 4 méteres spiccbotommal a kezemben (ami már azokban az időkben is megvolt, bizony), rengeteg emléket idéztem fel magamban. Ezt az emlékezést szerencsére hébe hóba megszakította egy-egy hal fárasztása. És a csatornából nagyjából pontosan ugyanolyan halakat fogtam, mint annak idején a Kövecsesből.

Óriási élmény és feltöltődés volt, köszönöm Akasztó!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.