Horgászélmények Akasztón

Ez itt és most csak egy kis családi élménymegosztás lesz, egy pici mese, aminek a végére kiderül, hogy mi köze is van az egésznek a villanyszereléshez. A családunk férfitagjai így vagy úgy, de egy idő után eltaláltak az elektromossággal kapcsolatos munkákkal. (keresztapám beceneve pl. Amper volt).

Közös volt még bennük, bennünk, hogy mindannyian szerettek, szeretünk kikapcsolódásként a természetben ücsörögni, és ehhez kapcsolódóan horgászni. Nem emlékszem pontosan, de mintha az orvos is javasolta volna, de ezt lehet, keverem mással. Emiatt havonta egyszer a családunk (a panelvillanyos cég) felkerekedik, és elmegy egy napra horgászni.

Na de vissza Akasztóhoz, ahová már régen vágytunk, mert szeretünk új helyeket felfedezni. Szóval ez egy elég nagy tórendszer, egy autentikusnak (valódinak) nevezhető halász csárdával, saját halnevelő tavakkal és ehhez kapcsolódóan (számomra úgy, mintha mellékes lenne csak) horgászati lehetőséggel is.

Van ezen a területen egy csatornának nevezhető kis tó a nagy tó körül, ami teljességgel visszaadta gyermekkorom élményeit. Jó páran azok közül, akik követnek engem, tudják hogy milyen volt annak idején az Új-Árok és a Kövecses. Mikor még libák tanyáztak a parton (de szerettük őket!), és hébe-hóba tehenek legeltek a réten.

Az akkori Kövecses gyerekszemmel egy vadregényes, nádassal benőtt, tökleveles vízfelület volt, ahol néha bizonyos helyeken akadt hely egy-egy spiccbottal horgászni is. És micsoda halakkal találkozott ott az ember fia! Kárászok, keszegek, csukák… Talán a Tüskevár vadregényes világához tudnám hasonlítani – nyaranta ugyanazt jelentette nekünk, mint Tutajosnak a Berek.

És ahogy ott ültem a régi 4 méteres spiccbotommal a kezemben (ami már azokban az időkben is megvolt, bizony), rengeteg emléket idéztem fel magamban. Ezt az emlékezést szerencsére hébe hóba megszakította egy-egy hal fárasztása. És a csatornából nagyjából pontosan ugyanolyan halakat fogtam, mint annak idején a Kövecsesből.

Óriási élmény és feltöltődés volt, köszönöm Akasztó!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.