Hogyan születnek a Villany Péter történetek?

Ez a dolog rémesen egyszerű. Mész, figyelsz, gondolsz, érzel, írsz. A sztorik a lábunk előtt hevernek, csak le kell hajolnunk értük. És egy lakótelepen ez hatványozottan igaz.

Még akkor is, ha ez már nem az a régi világ, ahol az emberek egy-egy ilyen tömbben szinte kivétel nélkül ismerték egymást. Talán a világ változott, talán a szokások, talán mindkettő. Ritkán állunk meg beszélgetni.

Rohanunk.

És sajnos így igazán jó pletykák sem születnek. Bár azért, ha az ember figyelmesen jár-kel azon a héten, amikor az adott panel tömbben dolgozik, el-elcsíphet érdekes és jó sztorikat. Főleg az idősebb korosztályt említeném ebből a szempontból. Pláne, amikor a földszinten, nyitott ablaknál dolgozunk, és nem túl halkan beszélgetnek…

Szeretem az embereket. A körülöttem lévőket is, és azokat is, akiket meglátogatok egy-egy lakásfelmérés alkalmával. Mert minden egyes ember egy-egy történet. Az élete, a múltja, a jelene és a jövője, amit a felújított lakásban képzel el. Itt is előkerülhetnek érdekes dolgok, ha az ember kellőképpen figyelmes.

Az igazság az, hogy a lakásfelújítás 5 napja alatt elég sok benyomás ér. Akár a lakásban, miközben dolgozunk, akár a környéken, miközben boltba járunk, pakolunk, vagy csak megérkezünk a helyszínre.

Ezekből van, ami publikus és hasznosítható írások formájában, és van ami nem. Nem mindent lehet megírni, mert lehet akár túl személyes, vagy akár csak nem idevaló. De tény, hogy ezek az információk egy-egy mondat vagy szavak formájában felkerülnek a listára, és ezekből születnek meg az írások később.

Mert a történetek tényleg itt hevernek előttünk, csak le kell hajolnunk értük.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.