Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Egészen sokáig nagyon-nagyon rosszul csináltam én is. És egy idő után azt vettem észre, hogy olyan görcsök és tekeredések vannak rajta, amit aztán nem lehetett kiegyenesíteni.

Ugye az nem vita tárgya, hogy minden hosszabbító karikába tekerhető. Minden kábelnek van egy saját íve, amelyre egy kis gyakorlással rá lehet érezni. Ha tekered a kábelt ne erőltesd, hagyd, hogy a saját természetes ívére feküdjön fel.

Miért jó, ha nem úgy betuszkolod a ládába “ahogy esik úgy puffan” alapon? Kisebb helyet foglal, ha szoros szép karikákban tartjuk. Könnyebb ki-be pakolni, megtalálni, hogy most melyiket is szeretnénk használni.

És ha vigyázunk rájuk, akkor nem fognak romlani elektromos értékei hosszú-hosszú évekig.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).