Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Egészen sokáig nagyon-nagyon rosszul csináltam én is. És egy idő után azt vettem észre, hogy olyan görcsök és tekeredések vannak rajta, amit aztán nem lehetett kiegyenesíteni.

Ugye az nem vita tárgya, hogy minden hosszabbító karikába tekerhető. Minden kábelnek van egy saját íve, amelyre egy kis gyakorlással rá lehet érezni. Ha tekered a kábelt ne erőltesd, hagyd, hogy a saját természetes ívére feküdjön fel.

Miért jó, ha nem úgy betuszkolod a ládába “ahogy esik úgy puffan” alapon? Kisebb helyet foglal, ha szoros szép karikákban tartjuk. Könnyebb ki-be pakolni, megtalálni, hogy most melyiket is szeretnénk használni.

És ha vigyázunk rájuk, akkor nem fognak romlani elektromos értékei hosszú-hosszú évekig.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.