Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Egészen sokáig nagyon-nagyon rosszul csináltam én is. És egy idő után azt vettem észre, hogy olyan görcsök és tekeredések vannak rajta, amit aztán nem lehetett kiegyenesíteni.

Ugye az nem vita tárgya, hogy minden hosszabbító karikába tekerhető. Minden kábelnek van egy saját íve, amelyre egy kis gyakorlással rá lehet érezni. Ha tekered a kábelt ne erőltesd, hagyd, hogy a saját természetes ívére feküdjön fel.

Miért jó, ha nem úgy betuszkolod a ládába “ahogy esik úgy puffan” alapon? Kisebb helyet foglal, ha szoros szép karikákban tartjuk. Könnyebb ki-be pakolni, megtalálni, hogy most melyiket is szeretnénk használni.

És ha vigyázunk rájuk, akkor nem fognak romlani elektromos értékei hosszú-hosszú évekig.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.