Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Hogyan ne tekerd fel a hosszabbítót!

Egészen sokáig nagyon-nagyon rosszul csináltam én is. És egy idő után azt vettem észre, hogy olyan görcsök és tekeredések vannak rajta, amit aztán nem lehetett kiegyenesíteni.

Ugye az nem vita tárgya, hogy minden hosszabbító karikába tekerhető. Minden kábelnek van egy saját íve, amelyre egy kis gyakorlással rá lehet érezni. Ha tekered a kábelt ne erőltesd, hagyd, hogy a saját természetes ívére feküdjön fel.

Miért jó, ha nem úgy betuszkolod a ládába “ahogy esik úgy puffan” alapon? Kisebb helyet foglal, ha szoros szép karikákban tartjuk. Könnyebb ki-be pakolni, megtalálni, hogy most melyiket is szeretnénk használni.

És ha vigyázunk rájuk, akkor nem fognak romlani elektromos értékei hosszú-hosszú évekig.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.